Egy segélyhívós diszpécser épp játszott, ezért későn reagált a hívásokra

|

A 911-es segélyhívó egyik diszpécsere az ügyeleti ideje alatt is játszott, aminek köszönhetően súlyos percekkel később intézte kötelességeit.

Rendeld elő a Monster Hunter Worldöt ráadás lentikuláris borítóval! Hirdetés

Floridában egy diszpécser már a harmadik megrovását kapta, és le is fokozták, amiért munka közben videojátékokkal foglalkozott, és fontosabb volt számára a szórakozás, mint a kötelessége. A 911-es segélyhívó rendszerben egy későn továbbított hívás akár emberéletekbe is kerülhet.

A helyi híroldal, a WPBF úgy értesült, hogy Charles Morris írásos megrovást kapott egy október 21-én történt incidens miatt. A jelentés szerint emberünk későn továbbított egy hívást, mert úgy tűnik, hogy ügyelete alatt éppen egy kézikonzolos játékkal játszott (azt nem közölték, hogy pontosan mivel).

"Egy alkalommal cserbenhagyásos baleset történt a Lake Parknál, ami után az érintettet 40 perccel később kapcsolta át a diszpécser" - olvasható a WPBF jelentésében. "Egy másik esetben lövöldözés történt, amire Morris 9 perccel később reagált."

A hatóságok hozzátették, hogy ez volt Morris harmadik figyelmeztetése 2014. októbere és 2015. októbere között. Nyilván nem a játékok a hibásak, hanem emberünk, akinek komoly gondjai vannak munkája súlyának megítélésével. Reméljük, hogy a világsajtó nem a játékokat hibáztatja majd ezért is, azt pedig főleg, hogy Morris gyorsan átkerül egy kevésbé nagy felelősséggel járó munkakörbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!