Hirdetés

A Baldur's Gate 3 egyik játékosa macskákból álló csapattal vágott neki a kalandnak, nem eredménytelenül

|

A kísérletről természetesen videó készült a YouTube-ra.

Hirdetés

Bár már tavaly augusztusban megjelent a Larian Studios hosszú ideig készített, kiváló szerepjátéka, a Baldur's Gate 3, a játékosok még mindig fedeznek fel benne olyan dolgokat, amiket más nem - köszönhetően annak, hogy a D&D alapokra épülő RPG hatalmas szabadságot biztosít. 

Vannak olyan rejtett érdekességek, mint az a rossz befejezés, amit csak egy nyakatekert trükkel lehet előrángatni, és akadnak olyan lehetőségek is, amikhez a gamerek fantáziája szükséges. Ilyen például az, hogy valaki elképesztő vagyont halmozott fel csak ládákból, vagy éppen az, amikor egy játékos kinyírta az első fejezet összes NPC-jét, és csak azután durvult be igazán. 

A Baldur's Gate 3-ban fontos szerepet kapnak az állatok is, hiszen egyrészt van olyan képesség, amivel beszélni lehet velük (érdemes, mert hasznos részleteket és titkokat árulhatnak el, vagy simán csak szórakoztatóak), másrészt a druida egyik képessége az, hogy fel tudja venni az alakjukat. Miután már több mint 900 órát játszott a BG3-mal, ezt használta ki egy YouTuber, bizonyos Proxy Gate Tactician arra, hogy megpróbálja végigjátszani a Larian alkotását egy cicabandával.

Hirdetés

Proxy ezt úgy érte el, hogy mind a négy csapattag, akit felvesz, multi-classos, ezáltal mindannyian képesek használni a druida Wild Shape képességet, így lehetővé vált, hogy csak macskákat terelgessen. A cél az volt, hogy végig ilyen formában maradjanak a karakterek, és csakis akkor váltsanak alakot, amikor a játék rákényszeríti őket (például átvezetőknél vagy harc közben).

A végeredmény meglehetősen felemás lett, mivel - ahogyan azt a videós felfedezte -, a macskák nem tudnak beszélni az emberi NPC-kkel, pocsékul harcolnak, és csak három méter messzire tudnak ugrani. Ez nemcsak azt jelentette, hogy Proxy nem tudott belevágni számos küldetésbe, hanem azt is, hogy a legtöbb rejtvényre és összecsapásra bonyolult megoldásokat kellett kitalálnia. A BG3 cirmosai két dolgot tudnak jól: mozgatni a tárgyakat és nyávogásukkal magukhoz hívni másokat, így az első harcot például úgy nyerte meg, hogy az ellenségeket ugyanarra a helyre vonzotta, és épített egy nagy dobozhalmot, hogy elérjen egy fadaruról lógó kőtömböt, amivel mindenkit kilapított.

A youtuber egy Reddit-posztban osztotta meg a megfigyeléseit a különleges végigjátszással kapcsolatban, ha többre vagytok kíváncsi a videó után, akkor érdemes átolvasni. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)