Hirdetés

A FIFA virtuális közönségével helyettesítik átmenetileg a Premier League szurkolóit

|

Egyelőre még zárt kapuk mögött játsszák az angol első osztály mérkőzéseit, amelyek hangulatára erősen rányomja majd a bélyegét, hogy nem szurkolhatnak a nézők a helyszínen kedvenc csapatuknak.

Hirdetés

Aki életében akár csak egy telt házas focimeccsre kilátogatott valamelyik arénába, az megtapasztalhatta, hogy milyen elképesztő atmoszférát tudnak teremteni a kedvenceiket buzdító szurkolók. Az ütemes taps, a - szerencsés esetben nem az ellenfél gyalázására használt - rigmusok kántálása több ezer vagy tízezer torokból olyan pluszt érzelmi támaszt nyújthat a játékosoknak, ami átlendítheti őket a kritikus pillanatokon. Mellesleg a tévéközvetítés is sokkal hangulatosabb így. Közönség nélkül ugyanis hiába vonulnak ki a legnagyobb sztárok a pályára, az üresen kongó stadionban kizárólag az egymással kommunikáló játékosok, valamint az utasításokat osztogató szakmai stáb kiáltásait lehet hallani, miáltal még egy nagy iramú, komoly téttel bíró találkozó is csupán edzőmeccs benyomását képes kelteni.

Hirdetés

Emiatt úgy döntött a Premier Leage közvetítési jogaival rendelkező Sky Sports tévécsatorna, hogy amint június 17-én 100 nap kihagyást követően folytatódik a bajnokság, a FIFA-játékokban hallható buzdítást, kántálást és szurkolói zsivajt keveri a tévéközvetítések alá. Persze nem csak úgy találomra, hanem az EA Sports fejlesztőivel együttműködve, csapatokra szabott mixet állít össze az autentikus hangulat kedvéért. Mivel előfordulhat, hogy a stadionokból a koronavírus miatt egy időre kiszorult, a meccseket emiatt tévén követő szurkolók egy részének nem nyeri el tetszését ez a megoldás, emiatt természetesen a hozzáadott hang nélküli közvetítést is választhatják.

A Premier League az Aston Villa és a Sheffield United meccsével, valamint a Manchester City és az Arsenal rangadójával veszi fel a fonalat. Arról nem esett szó, hogy esetleg az arénákban is tervezik-e valamivel - például kartonfigurákkal - pótolni a közönséget, mint ahogy arra néhány sporteseményen már láthattunk példát, mióta mindannyiunk életét felforgatta a COVID-19.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)