Hirdetés

A Five Nights at Freddy's alkotója Trumpot támogatta, sokan nem is nézték el ezt neki

|

Az ügy kapcsán felmerülhet az emberben egy fontos kérdés: elítélhetünk-e ma valakit pusztán a politikai nézetei miatt?

Hirdetés

Elég nagy port kavart, amikor nemrég kiderült, hogy a Five Nights at Freddy's széria atyja, Scott Cawthon korábban komoly összegekkel támogatott republikánus politikusokat, köztük például Mitch McConnellt vagy éppen a volt elnököt, Donald Trumpot. Emellett még a demokrata Tulsi Gabbard is kapott tőle pénzt. A hírre rengeteg negatív reakció érkezett a Twitteren, gyaníthatóan főként a más politikai elveket valló felhasználóktól, illetve az LMBTQ+ közösség tagjaitól.

Hirdetés

Időközben Cawthon is nyilatkozott a fejlemények kapcsán, aki egy hosszú Reddit-bejegyzésben próbálta meg csillapítani a kedélyeket. Elmondása szerint sokat gondolkodott azon, hogyan is kellene reagálnia erre az egészre, ám tekintettel arra, hogy az LMBTQ+ közösség jókora része kedveli a franchise-t, úgy döntött, nem hagyhatja válasz nélkül a dolgot. A jelek szerint a horrorsorozat alkotóját nagyon meglepte, mennyire hamar kialakult a vihar a feje felett, és még azzal is megfenyegették, hogy elmennek a házához, a terhes feleségét pedig szintén megrémítették a történtek.

Cawthon úgy véli, szimplán azért érte utol a népharag, mert élt a jogával és kötelességével, és olyan jelölteket támogatott, akik meggyőződése szerint tényleg a legjobban tudták volna vezetni az Egyesült Államokat. Ezen döntése mellett pedig ki is állt, és nem kért bocsánatot miatta. Donald Trumpot például azért támogatta, mert úgy gondolta, egy erős gazdaság mozgatórugója lehet, emellett pedig szembeszáll az ország külső ellenségeivel is. Azzal is tisztában van, hogy talán voltak olyan jelöltek, akik jobb üzenetet képesek közvetíteni az LMBTQ+ közösség felé, ám a más területeken végzett tevékenységük inkább ártott volna ezeknek a kisebbségeknek.

A bejegyzésben leírtak alapján Cawthon korábban is egy nagyon színes csapattal dolgozott, ami szerinte a jövőben sem változik majd, de a nézeteit sem kívánja kukába hajítani. Felvállalta, hogy republikánus és keresztény, de ugyanakkor hisz az egyenlőségben és a tudományban is. Cawthon a jelek szerint felkészült arra, hogy őt is eléri a cancel culture, és így esetleg vissza kell majd vonulnia. Azonban ő ezt is elfogadná, mivel állítása szerint már nem a pénzért csinálja ezt az egészet, hanem azért, mert élvezi, és elégedett az eddigi karrierjével.

Habár a Twitteren nagy port kavart az ügy, a Redditen némileg árnyaltabb a helyzet, ugyanis sokan kiálltak a Five Nights at Freddy's alkotója mellett, és akadt olyan is, aki szerint Cawthon nélkül olyan volna a franchise, mint a Minecraft Markus Persson, vagyis Notch nélkül. Egyelőre csak találgatni lehet, hogyan is végződik az egész ügy, azonban nem biztos, hogy fair dolog valakit a radikálisnak nem éppen nevezhető politikai nézetei miatt meghurcolni, főleg akkor, ha azok teljesen elkülönülnek az adott illető munkájától.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Benne van a pakliban, hogy Cawthont végül nem éri el a rettegett cancel culture, és egy idő után elcsendesednek a dolgok, ám a kialakult botrány valószínűleg így is csúnya nyomot hagy majd nemcsak rajta, hanem akár az egész Five Nights at Freddy's franchise-on, és megosztja annak közösségét is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)