Hirdetés

A Gyűrűk Ura franchise húzhatja ki a csávából az Embracer Groupot?

|

A fejlesztőket kirúgó, játékokat kukázó és stúdiókat bezáró gigász komolyan ki szeretné aknázni a Középföldében rejlő lehetőségeket.

Hirdetés

Az utóbbi években a mértéktelennek tűnő bővülés jellemezte az Embracer Groupot, folyamatosan vásárolták fel a stúdiókat és az IP-ket, jelentettek be új játékokat, remake-eket és remastereket. Ennek meg is lett a következménye: május végén óriási bajba került a cégcsoport, miután megpróbált véglegesíteni egy 2 milliárd dollár értékű szerződést, ám az utolsó pillanatban kútba esett a biznisz, aminek hatására egy nap alatt elfüstölt az értékének majdnem a fele. Az sem segített, hogy a Saints Row reboot hatalmas bukás lett tavaly, de nyilván nem ezen múlott. 

Nemrég aztán az is kiderült, hogy akkora a baj, hogy az Embracer Group meghirdetett egy szerkezetváltási programot, amelynek keretében a további befektetések helyett a bevételek maximalizálására törekednek majd: megvágják a kiadásokat, felülvizsgálják a futó fejlesztéseket, kevesebb külsős projektet karolnak fel, és sajnos lesznek elbocsátások, stúdióbezárások is. 

Hirdetés

Persze az Embracer Groupot nem kell félteni, temérdek játék áll jelenleg is fejlesztés alatt náluk, ráadásul ők gondozzák A Gyűrűk Ura franchise-t is. Ennek keretében a Warnerrel új filmek elkészítéséről egyeztek meg, és 2024 végéig legalább öt videojátékot is kaphatunk, ráadásul készül egy új MMO is, ami még a fejlesztés korai szakaszánál jár. Hogy ezek közül mennyit tart meg a gigász, azt nem tudni, de a vállalat újonnan kinevezett vezetője, Matthew Karch a befektetőknek intézett beszédében elmondta, hogy A Gyűrűk Ura-projekteket fogják előnyben részesíteni: 

"A Gyűrűk Ura a miénk, és tudjuk, hogy jelentős mértékben ki kell aknáznunk, és a világ egyik legnagyobb játékfranchise-ává kell tennünk. És ez nyilvánvalóan olyasmi, amit meg is fogunk tenni. Ez sokkal jobb felhasználása az erőforrásoknak, mint néhány más projekt, amin néhány csapatunk dolgozott. Együttműködve számos lehetőségünk van, és nagyon izgatottak vagyunk amiatt, hogy ezek viszonylag gyorsan megvalósulhatnak."

Összegezve tehát a következő években számos A Gyűrűk Ura játék megjelenésére számíthatunk, és remélhetőleg mindegyik jobb lesz a The Lord of the Rings: Gollumnál - egyébként annak a fejlesztői is dolgoznak már a következő koncepciójukon, ami szintén Tolkien világában játszódik majd. Ha lehet egy kívánságunk, mi a Middle-earth: Shadow of War folytatását szeretnénk. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)