Hirdetés

A lövöldözés jót tesz az agynak

|

Sok rossz szó éri a játékokat brutalitásuk miatt, épp ezért örömteli ha valaki azok jótékony hatásait ecseteli.

Hirdetés

Miután kiderült, hogy az MMORPG jót tesz a párkapcsolatnak, itt a következő kutatás, ami szerint az FPS játékok a memóriát pallérozzák. A Hollandiában működő Leiden egyetemen Dr. Lorenza Colzato végzett egy kutatást mely során rájött, hogy a lövöldékkel szórakozó játékosoknak jobb a rövid távú memóriájuk, mint a virtuális fegyvereket mellőző társaiknak.

A kutatás során egy csoport játékossal és „civillel” végeztettek többféle feladatot, ennek alapján jött ki az eredmény. A teljes anyag a Psychological Research magazin legutóbbi számában került publikálásra, de ha nem szeretnétek kifizetni a lap árát, ebből a videóból is megtudhatjátok, hogy miért is jó az FPS az agynak.

Most ti jöttök: mennyire érzitek magatokon a lövöldék áldásos hatásait? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)