Hirdetés

A Microsoft egy 25 dolláros poszteren emlékezik meg az Xbox 360 rettegett vörös gyűrűjéről

|

Nem ebből fog visszajönni az az egymilliárd dollár, amit a hiba miatt veszített a cég, de keserédes kegytárnyak nem rossz.

Hirdetés

Megérkezett a Microsoft dokumentumfilm sorozata, a Power On: The Story of Xbox. Ez a széria dolgozza fel a konzolcsalád történelmének fontosabb pillanatait, így nyilván az Xbox 360-ra is kitér. Persze a persze a hetedik generáció titánjáról nem lehet úgy beszélni, hogy ne kerüljön szóba a Red Ring of Death.

A jellegzetes vörös karika akkor jelent meg, amikor a konzol meghibásodott, ez pedig az első 360-as széria egy jelentős részével sajnos valóban meg is történt.

Hirdetés

A Power On ötödik fejezetéből kiderült, hogy ez a malőr nagyon sokba került az Xbox csapatának. A srácok több mint egymilliárd dollárt veszítettek a meghibásodott gépek miatt.

"Mire összeszámoltuk a javítási költségeket és az ügy miatt elvesztett eladásokat, addigra már egy 1,15 milliárd dolláros problémával kellett szembenéznünk"

- nyilatkozta Peter More, az Xbox akkori elnöke.

Az ügyről a Microsoft egy nagyon csinos poszterrel is igyekszik megemlékezni. Az Xbox Gear Shop oldaláról már mindenki megrendelheti magának a Red Ring of Death prémium plakátot 25 dollárért, vagyis a mostani árfolyamon nagyjából 8000 forintért.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)