Hirdetés

A Nintendo mindent megtesz, hogy ne hallgathassuk a játékai zenéjét

|

A Nintendo zenéit hivatalosan nem streamelhetjük, ráadásul a kiadó a rajongói feltöltésektől is igyekszik megszabadulni.

Hirdetés

Számos nagy kiadó van, akik különböző zenestreamelő szolgáltatásokon megosztják játékaik zenéit, hogy aki szeretne, bárhol felidézhesse a játék által nyújtott élményekt. Viszont, ahogy sok más, az internethez kapcsolódó szolgáltatás vagy trend kapcsán lenni szokott, a Nintendo teljesen máshogy látja a helyzetet és mindent megtesz annak érdekében, hogy digitális formában ne legyenek elérhetők a játékaikhoz készült - sokszor kiemelkedő - zenék.

Hirdetés

Egy rajongó, GilvaSunner úgy érezte, saját kezébe veszi az ügyet, és több mint tíz éve létrehozott YouTube-csatornájára szorgalmasan tölti fel a különböző Nintendo-játékok hanganyagát, ha már hivatalos módszer nincs ezeknek a meghallgatására. Arra viszont kínosan ügyel, hogy a videóból soha ne keressen pénzt, hiszen ezzel eredeti céljával ellentétben ténylegesen kárt okozna a kiadónak. A kalóz tartalmakkal szemben híresen szőrösszívűen bánó Nintendóra úgy tűnik, hogy különösebb hatással nincs a rajongói projekt, ami lényegében azt üzeni, hogy egyébként a soundtrackekkel pénzt is kereshetne a kiadóóriás, ha foglalkoznának az üggyel.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ugyan jogi eszközökkel nem próbálták még rávenni GilvaSunnert, hogy álljon le az anyagok nem éppen legális feltöltésével, a YouTube automatikus tartalomfelismerő rendszerén keresztül rendszeresen megjelölik a Nintedo zenéket, így nagyban hátráltatva a projektet. 2019-ben és 2020-ban egyszer már elöntötték a lelkes rajongó e-mail-fiókját a levelek, amiben a YouTube a szerzői jog alapján blokkolt videókról tájékoztatta, most szombaton pedig egy újabb hullámban "1300-nál több" videót tiltottak le a Nintendo nevében.

Ez valószínűleg most sem fogja GilvaSunnert eltántorítani a további zenék feltöltésétől, aki egy korábbi tweetjében így írt a helyzetről:

"Nem vagyok mérges, vagy meglepett, hogy a Nintendo ezt teszi, de azt gondolom, valamelyest csalódást okoz, hogy alig van valamilyen alternatíva. Ha a Nintendo azt gondolja, ezt kell tenniük, hogy példát statuáljanak, hagyom nekik, hogy lekapcsoltassák a csatornát. Ez az ő tartalmuk, végülis. És ha bűnözőnek, vagy tolvajnak szeretnétek hívni, engem az sem zavar. Neveztek már rosszabbnak is."

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)