Hirdetés

A női alkalmazottak kiálltak a Rocksteady mellett

|

Szerintük a nemrég napvilágot látott zaklatási botrányokat jól kezelte a cég, és levelüket eleve nem lett volna szabad nyilvánosságra hozni.

Hirdetés

A Ubisoft után egy újabb stúdió, a népszerű Batman Arkham szériát fejlesztő Rocksteady is kétes ügyletekbe keveredett, ugyanis pár napja napvilágot látott egy levél, melyet a stúdió női dolgozói 2018-ban írtak a vezetőknek a cégnél történő szexista viselkedések és szexuális zaklatások miatt. Noha a levelet nyilvánosságra hozó forrás úgy állította be a céget, mintha az elsikálta volna dolgot, az eredeti levél írói most megvédték munkaadójukat.

Hirdetés

A Rocksteady Studios a Twitteren tette közzé azt a nyílt levelet, melyet állításuk szerint a stúdió alkalmazottai teljesen önszántukból, mindenféle felsőbb utasítás nélkül juttattak el hozzájuk. Az aláírók nevük elhallgatását kérték, de a stúdió szerint a 2018-as levél 10 aláírója közül 8 a mai napig a cégnél dolgozik, közülük pedig 7-en alá is írták ezt az új nyilatkozatot:

A levélben az olvasható, hogy az érintett női alkalmazottak egyáltalán nem értenek egyet azzal a forrással (vagy forrásokkal), aki kirobbantotta az egész botrányt, és nagyon nehezményezik, hogy levelüket - melyről kifejezetten kérték, hogy ne kerüljön nyilvánosságra - eljuttatták a sajtóhoz. Emellett a stúdiót ért vádakra is reagáltak:

"Amikor a stúdió megkapta a levelünket, azonnali lépések következtek, melyek keretében meetingek sorozatát hívták össze a cégnél dolgozó nőkkel, hogy egy biztonságos környezetben beszélhessünk azokról a problémákról, melyekkel szembe kellett néznünk, és hogy kidolgozhassunk egy stratégiát, melyekkel megoldhatók ezek a gondok, és a stúdió továbbléphessen."

Ezután azt is kifejtik, hogy a Rocksteady folyamatos erőfeszítéseket tett, hogy a női kollégák hangja ugyanannyit nyomjon a latba a cégen belül, mint a komoly létszámfölényben lévő férfi kollégáké. Emellett ígéretet kaptak arra, hogy bármikor fordulhatnak a vezetéshez, ha atrocitások érnék őket. 

Ami szintén nyugtalanító, hogy azt is elárulták: a 2018-as levél publikálásakor a cégnél dolgozó aláírók közül senkit nem kérdeztek meg a privát levelük napvilágra kerüléséről és annak tartalmának valóságtartalmáról, ők is csak a stúdión keresztül hallottak először a dologról. 

Azzal zárják a közleményt, hogy nagyon szeretnék, ha a videojátékiparban dolgozó összes kisebbséget olyan komolyan vennék a cégek, ahogy az ő ügyüket a Rocksteady, hiszen ennek hála tudnak egy biztonságos környezetben dolgozni, mely hozzájárul ahhoz is, hogy remek játékokat tudjanak leszállítani a közönségüknek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)