Hirdetés

A Rockstar anyavállalata beperelte a csapatot, amelyik két klasszikus GTA-t is elhozott Switchre

|

Ügyes módszerrel sikerült új platformra átültetni a GTA III-at és a Vice City-t, de a jelek szerint a játékok eredeti tulajdonosa nem értékelte ezt.

Hirdetés

A reverse engineering (visszamodellezés) néven ismert megoldással egy csapatnak korábban sikerült a Grand Theft Auto III-at és a Grand Theft Auto: Vice City-t is átültetnie olyan platformokra, amelyekre eredetileg nem jelent meg egyik játék sem, így többek között Nintendo Switch-re is.

Látszólag a Rockstar Games anyavállalata, a Take-Two Interactive ennek nem igazán örül, ugyanis nemrég pert akasztottak a projektek mögött álló brigád nyakába.

Hirdetés

A Take-Two azzal vádolja a csapatot, hogy a a szerzői jogot sértve másolta le, változtatta meg és terjesztette a GTA III és a Vice City forráskódját. Az is kiderült, hogy a vállalat korábban már megpróbálta eltávolíttatni a GitHub oldaláról a re3 projektet, ám a vád szerint annak fejlesztői tudatosan igyekeztek úgy beállítani a dolgot, mintha a visszamodellezésnek hála nem sértenének szerzői jogokat.

Egyébként az Egyesült Államok törvényei szerint a csapat által használt megoldás legális, ráadásul a srácok igyekeztek elkerülni a későbbi problémákat több módszerrel is. Például nem használtak kiszivárgott forráskódot vagy jogvédett tartalmakat, mint például a zenéket, dialógusokat, képeket. Emiatt a felhasználóknak rendelkezniük kell az eredeti játékokkal, ha el akarják érni ezeket az asseteket.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A perrel a Take-Two a kártérítés mellett többek között azt szeretné elérni, hogy a szerzői jogot sértő forráskódok és játékok eltűnjenek az internetről. Egyébként könnyen elképzelhető, hogy a kiadó azért ment neki ennyire keményen a csapatnak, mert idén hivatalos remastert kaphat három klasszikus Grand Theft Auto is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)