Hirdetés

A The Division 2 új módja egy valódi konfliktust idéz, okkal hirdeti visszafogottan a Ubisoft

|

Az alkotók eleinte nem is mondták el, miről szól a Tom Clancy's The Division 2 új módja, annyira emlékeztet az ukrajnai háború egy mozzanatára.

Hirdetés

A múlt héten belengette a Tom Clancy's The Division 2 alkotógárdája, hogy hamarosan egy új játékmódot ad ki a játékhoz. Azt gondolhattunk, hogy ezt nagyobb csinnadrattával teszik majd, hiszen az egy jó ideje stagnáló játék rajongói már ki vannak éhezve az új tartalmakra - az utolsó komoly újdonságok 2020-ban érkeztek a Warlods of New York kiegészítővel és azt követően.

Ehelyett viszont egyelőre csak arra kérték fel a PC-s játékosokat, hogy a tesztszerveren próbálják ki az új, Countdown névre hallgató módot, aminek a tartalma alapján nem nehéz megérteni, miért döntöttek így a Ubisoft és a Massive munkatársai.

Hirdetés

Az első teaser bejelentésben azt írták, "a kilencedik szezon megjelenésének dátumát - és a jelenlegi események fényében további részleteket sem" tudnak megosztani. Azoknak, akik azóta beléptek a The Division 2 tesztszerverére, kiderült, hogy erre miért volt szükség, a Countdown módban ugyanis egy atomerőmű elfoglalásáért folytatják a harcot a nyolcfős csapatokba összeálló ügynökök. Ennek keretein belül pedig bizonyos idő alatt kell teljesíteniük a kijelölt feladatokat - hogy mindez hogyan is néz ki a játékon belül, azt a lenti videón már meg is nézhetitek.

A fontos áramforrásnak számító atomerőműért folyó harcok viszont az alkotók hatalmas pechére nagyon hasonlítanak a jelenleg Ukrajnában folyó eseményekhez, ahol az orosz haderők egyik első célpontja volt a csernobili atomerőmű. Ezt csak nemrég sikerült visszafoglalnia az ukrán hadseregnek, és más hasonló erőművek ellenőrzéséért is folynak harcok. A The Division 2 készítőinek közleménye szerint természetesen nem szeretnének a valódi háborús eseményekből hasznot húzni, a Kotakunak adott nyilatkozatukban ez állt:

"Az új, Countdown című mód A Division 2-ben már 2021. eleje óta fejlesztés alatt áll. Az alapjátékhoz hasonlóan ez a mód is fiktív eseményeket mutat be, és nem állt szándékunkban bármilyen párhuzamot vonni az aktuális történésekkel."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mivel már az első rész is egy halálos vírusról szólt, a Covid19 kapcsán senki nem vette elő a Ubisoftot és a Massive Entertainmentet, hogy miért igyekeznek profitálni egy valódi katasztrófából, más kritikák viszont érték az alkotókat. A Tom Clancy's The Division 2 készítői ugyanis vehemensen ragaszkodnak hozzá, hogy a játékuknak nincs politikai mondanivalója, ám a játék tartalma ezzel nem mindig egyezik. Például már a bevezető videóban elhangzik egy kérdés, ami erősen a fegyvertartás melletti érvelésnek hangzik, ez pedig az USA-ban elég megosztó téma egy jó ideje. De sokak szerint az is szimbolikus, hogy a második rész az ország fővárosában, Washington DC-ben játszódik, így bővelkedik a helyszín politikai szimbólumokban.

Az atomerőmű körül forgó Countdown mód kapcsán persze egészen hihető, hogy a valódi  - Amerikától egyébként nagyon messze folyó - eseményekkel történő egybeesés tényleg csupán a véletlen műve. Ezzel együtt PR-szempontból valóban nehéz helyzetbe kerültek a fejlesztők a The Division újdonságával kapcsolatban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)