Hirdetés

A The Last of Us játék társalkotóját meg sem említették a sorozat stáblistáján

|

Bruce Straley csalódott, amiért Neil Druckmannék elfelejtették őt.

Hirdetés

Nagyot megy az HBO-n és az HBO Maxon debütált The Last of Us sorozat nézettség és a nézők/kritikusok elégedettségét tekintve is, így minden esély megvan rá, hogy egy újabb kultikus szériával gyarapodik a minőségi játékadaptációk felhozatala. Mi már láttuk a teljes első évadot, szóval spoilermentesen elárulhatjuk, hogy a Naughty Dog társvezetője, Neil Druckmann és a Csernobil sorozatot is jegyző Craig Mazin a maradék epizódokban is tartják a magas színvonalat. 

Aki szeretett volna elmélyülni az első epizód után a világban, az megtehette többek között a kibeszélőnkkel, a kulisszák mögötti videóval és az újoncok azzal is, hogy kipróbálják a The Last of Us játék tavaly megjelent remake-jét, a The Last of Us Part I-et. 

Hirdetés

Van azonban valami, ami egy pici árnyékot vet a The Last of Us sikerére. Az eredetileg 2013-ban, PlayStation 3-ra megjelent The Last of Us videojátékot ugyanis Neil Druckmann nem egyedül rendezte, hanem Bruce Straley-vel együtt, aki egyébként olyan címeken is dolgozott, mint az Uncharted 4: A Thief's End, amíg 2017-ben ki nem lépett és meg nem alapította saját stúdióját. Onnantól kezdve állítólag feszültté vált a kapcsolata a Naughty Doggal, Straley azonban a The Last of Us Part I végén így is megkapta a neki kijáró kreditet, a sorozat stáblistájában viszont nem. 

Straley az LA Times-nak nyilatkozva fejezte ki csalódottságát, miszerint hiába kötődik mélyen a játékhoz és futott be hosszú karriert a Naughty Dognál (ő volt a 15., akit felvett a cég anno) mégsem érdemelt annyit, hogy feltüntessék a nevét, teljesen kihagyták őt az IP-hez kapcsolódó nevek közül. 

"A szakszervezetek mellett szól, hogy valaki, aki részt vett ennek a világnak és a karaktereknek a megalkotásában, nem kap egy fillért sem azért a munkáért, amit beleölt. Talán azért van szükség szakszervezetekre a videojáték-iparban, hogy meg tudjuk védeni az alkotókat."

Az illetékesek egyelőre nem kommentálták a dolgot, de nem lenne meglepő, ha utólag korrigálnák a bakit, ahogyan az sem, ha egyszerűen szó nélkül hagynák. Nektek mi a véleményetek az egészről?

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)