Hirdetés

A The Last of Us Part II fejlesztőinek elegük van a zaklatásból

|

A Naughty Dog a Twitteren üzent a gyűlölködés tekintetében egyértelműen mértéket tévesztett embereknek, de nem csak nekik.

Hirdetés

Ami a The Last of Us Part II kapcsán zajlik a közösségi médiában, a különböző fórumokon és egyes portálok kommentszekciójában, az már bőven túllépett a nemtetszés kifejezésének elfogadott keretein. Egyszerűen nincs észszerű magyarázat arra, hogy miért találnak meg halálos fenyegetésekkel egy szinkronszínésznőt, aki csupán azzal járult hozzá az egyik karakter (nem spoilerezünk, ti se tegyétek) életre keltéséhez, hogy a megfelelő átéléssel felolvasta az elé tett mondatokat, valamint a mocap felvételek során eljátszott pár jelenetet.

Hirdetés

A Naughty Dog megelégelte a játék fejlesztésében résztvevőkre sugárban ömlő gyűlöletáradatot, és a Twitteren fordult a nyilvánossághoz.

"Szívesen fogadjuk a kritikát, de elítéljük a csapatunk tagjai és a szereplők ellen irányuló fenyegetések és az őket célzó zaklatások minden formáját. A biztonságuk számunkra elsődleges, de mind együtt kell dolgoznunk azon, hogy megszűnjék az ilyesfajta viselkedés és konstruktív diskurzust folytassunk egymásra odafigyelve."

Laura Baileyt egyébként védelmébe vette a játék hevesen kritizált írója és rendezője, Neil Druckmann, aki reméli, hogy azok akik oly "bátran" nekirontottak a színésznőnek, megkapják azt az orvosi segítséget, amire nyilvánvalóan szükségük van. Továbbá sajnálkozását fejezte ki, hogy ezzel jár, ha valaki a szórakoztatóiparban szembe mer menni a konvenciókkal. A PlayStation Worldwide Studiost vezető Herman Hulst pedig elismerően nyilatkozott Laura feledhetetlen alakításáról, megköszönte a munkáját és emlékeztette, hogy ezek a szánalmas reakciók az iparág egy egészen aprócska részének véleményét tükrözik csupán. Nem is téved nagyot, mert a The Last of Us Part II eladásai szárnyalnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)