Hirdetés

Drága tudományos műszerek, amiken a tudósok inkább játszanak

|

Már a legelső videojátékokat is szórakozott tudósoknak köszönhetjük, ők pedig mit sem vesztettek a humorérzékükből. Nem kell játékkonzol, ha kéznél van egy kromatográf.

Hirdetés

A tudomány és a játék világa mára már látszólag végleg összenőtt, de kevesen tudják, hogy ez már igazából a kezdetektől fogva is így volt. A legelső videojáték, vagyis a Tennis of Two sem a már jól ismert CRT-kijelzőkre készült, hanem egy oszcilloszkópra, ami egyébként egy feszültségjelek vizsgálatára való műszer, csak az jóval kevésbé izgalmas, az egyszeri halandók számára.

Ezúttal a vegyészek unatkoztak egy kicsit, legalábbis az egyik Reddit-felhasználó beszámolója szerint. NateNewThread felrakott egy képet a közösségi linkgyűjtőre egy (egyébként feltehetőleg méregdrága) kromatográf irányítómodulján talált Space Invaders játékról. Egy ilyesfajta műszer természetesen marhára nem erre való (hanem keverékek összetevőinek azonosítására), de ettől függetlenül lehetőség van az üdvözlőképernyőn beírni a "hobbit" kódot, aminek hatására feloldható lesz a játék.

Jó látni, hogy a tudományban a mai napig megvan ez a fajta humorérzék, és hogy a tudósokat és a játékokat összekötő ősi kapocs még továbbra is erős. Nektek van valami jópofa eszközötök (persze nem PC, konzol, telefon, tablet, vagy eleve játékra kitalált kütyü), amin játékot rejtettek el (pl. számológép vagy nyomtató)?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)