Hirdetés

A Twitch és a művészi meztelenkedés: már bannoltak egy CoD profit, mert szexuális tartalmat nézett adásban

|

A Twitch szabályzatát nem sértette meg, de az Activision szigorúbban kezeli a dolgokat.

Hirdetés

Elég komoly felháborodást keltett a héten, hogy a Twitch módosított a szabályzatán, és mostantól engedi a művészi meztelenkedést. A korábban is elég pongyolán megfogalmazott szabályok így mostantól még lazábbak lettek, és bár kiskorúak számára eddig sem volt biztonságos ez a platform, mostantól még gyakrabban futhatunk majd bele nem kívánatos csöcsökbe tartalomba az oldalon. Ennek a levét issza most egy profi Call of Duty játékos is.

A napokban zajlott egy hivatalos Warzone verseny, ahol virtuális stúdióban a kommentátorok mögé a játékosok streamjeit is kivetítették. Erről a jelek szerint nem szóltak a résztvevőknek, a 'Jukeyz' néven futó arc pedig a szünetben át is kattintott egy másik Twitch streamer közvetítésére, ahol a "művésznő" épp egy falatnyi rénszarvas jelmezben lejtett provokatív táncot.

Hirdetés

Valahogy így:

Bár a közvetítésben semmi durva nem látszott, az Activisionnek még ennyi sem fért bele, ezért két hónapra minden általuk szervezett versenytől eltiltották a srácot. Nyilvánvalóan semmi szándékosság nem volt a tettében, a Twitch működési szabályzatát nem sértette meg, de a kiadó aligha fogja visszavonni a tiltást, ebből viszont egyértelműen látszik, milyen súlyos ellentmondások vannak még egyes cégek etikettjében, amelyet egyre nehezebb lesz követni majd, ahogy a streamerek nagy része is a műfaji korlátok elmosásával (értsd: vetkőzéssel) szereznek nézőt.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)