Hirdetés

A Twitch sztárja utcára hívta a követőit, káosz és rendőrségi ügy lett belőle

|

Kai Cenat értékes lootot ígért a résztvevőknek, több mint kétezren jelentek meg.

Hirdetés

Ha rendszeresen néztek streameket a Twitchen, akkor valószínűleg belefutottatok már Kai Cenat nevébe, aki tavasszal a platform legtöbb feliratkozóval rendelkező tartalomgyártója lett, aztán az eredménybe némileg belerondított az, hogy átmenetileg bannolták a csatornáját (valószínűsíthetően a GTA-ban ismételt explicit szimulált szexuális tevékenység miatt). 

A bronxi streamer azóta természetesen visszatért és ott folytatta, ahol abbahagyta, és mit sem veszített a népszerűségéből. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy meghirdetett egy eseményt a New York-i Union Square-re, augusztus 4-re, amelyen rengetegen jelentek meg. 

Hirdetés

Cenat azt ígérte előzetesen, hogy 100 dolláros ajándékkártyákat, PC-ket és PlayStation 5 konzolokat fog osztogatni a résztvevők között. Mielőtt a tartalomgyártó kiment volna az összegyűltekhez, egy rövid streamben megmutatta a hatalmas tömeget és megjegyezte, hogy a New York-i rendőrség teljes létszámban jelen van, elmondása szerint a zsaruk már könnygázt is bevetettek egyesek ellen.

Mielőtt elindult a találkozóra, arra kérte a követőit, hogy mindenki gondoskodjon a saját biztonságáról. Miután kíséretével és testőreivel együtt elhagyta a buszát, azonnal rajongók ostromolták meg, csak a biztonsági csapat segítségével tudta átpréselni magát a tömegen.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A CBS jelentése szerint körülbelül 2000 ember jelent meg, ami káoszt eredményezett, néhányukat le is tartóztatták, miután elkezdték lerombolni a barikádokat. A CBS helikoptere azt is felvette, amikor valaki egy tűzoltó készüléket használt pár ember esetében, de nem érkezett jelentés sérülésekről. A csatorna alábbi videója ízelítőt ad abból, hogy milyen állapotok uralkodtak a helyszínen: 

Cenet állítólag nem rendelkezett engedéllyel az esemény megszervezésére, amely olyan nagyra nőtt és annyira irányíthatatlanná vált, hogy a New York-i rendőrség 4. szintű mozgósítást rendelt el, és közel ezer rendőrt küldtek a területre biztosítani azt. A streamert is rendőrök kísérték az autójához, de ez sem ment zökkenőmentesen, ugyanis a kocsikat megrohamozták a rajongók, az alábbi videón láthatjátok is, ahogy lógnak rajta, és a feltételezések szerint Cenat ült abban, ami elhajtott: 

Néhány órával az eset után a New York-i rendőrség rendőrfőnöke, Jeffrey Maddrey sajtótájékoztatót tartott, amelyben tájékoztatta a sajtót a fejleményekről. Maddrey elmondta, hogy a kaotikus esemény túl nagyra nőtt és veszélyessé vált, ezért törvénytelen gyülekezésnek nyilvánították és megtisztították a területet, letartóztattak egy busznyi rajongót, de több rendőr és állampolgár is megsérült. Őrizetbe vették Cenatot is, a streamer kihallgatás alatt áll, akár lázadásra való felbujtással is megvádolhatják. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)