Hirdetés

A valóságban is kinyitott a Grand Theft Auto-sorozat legendás étteremlánca

|

Cock-a-cluckle-doo, please place an order.

Hirdetés

Remekül jellemzi a Grand Theft Auto-sorozat szatirikus humorát, hogy még az amerikai gyorsétteremkultúrát is kifigurázzák a készítői. Ennek legikonikusabb példái a 2004-es San Andreasban bemutatkozott Burger Shot és Cluckin' Bell fiktív gyorskajáldák, melyek közül az utóbbi nemrég a valóságban is formát öltött.

Az "igazi" Cluckin' Bell egy BBQ-büfé épületében, a San Diego-i Comic Con tiszteletére nyitotta meg a kapuit, így július 24-ével már fel is szívódott, addig viszont rengeteg örömet szerzett a rajongóknak.

Hirdetés

A parányi egység a San Diegótól északra fekvő Powayben bukkant fel, a GTA-játékokból ismert logóval és színvilággal, a személyzet tagjai pedig még a legendás csirkefejes kosztümöt is viselték. A BoyWorldWide csapata által összehozott létesítményben tényleg lehetett grillcsirkét kapni, a hűtőt pedig rogyásig pakolták a Sprite-ot kifigurázó GTA-itallal, a Sprunkkal.

Az internetnek hála az étlapról is van képünk. A 12-24 dolláros menük Magyarországról nézve még az utóbbi idők brutális drágulásával együtt sem tűnnek olcsónak, Kaliforniában viszont nem számítanak különösebben kirívónak.

A twitteres beszámolók alapján a vendégek imádták a Cluckin' Bellt, hiába tett meg anno mindent a játék azért, hogy undorodjunk a kínálatát alkotó "csirke ízű só- és zsírdaraboktól." Az étteremnél egyébként egy plakát figyelmeztette a látogatókat, mely szerint a Grand Theft Auto V félőrült főszereplője, Trevor Philips nemkívánatos személlyé vált, miután gránátokat hajigált az alkalmazottakhoz, ellopta a vendégek autóit és nem fizetett az ételért.

A BoyWorldWide tehát mindent elkövetett azért, hogy autentikus élményt nyújtson. A jelenlegi információink alapján viszont a GTA-játékokat kiadó Take-Two Interactive-nak semmi köze sem volt a pop-up Cluckin' Bellhez, így kíváncsian várjuk, hogy a moddereket is gyakran kipécéző cég ügyvédei vérszemet kapnak-e az akciótól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)