Hirdetés

Ahogy a Disney elvesztette a jogokat, be is bejelentettek egy Mickey egér-horrorjátékot

|

Előre borítékolható volt, hogy a Steamboat Willyben látható karakter is Micimackó sorsára jut.

Hirdetés

Sajnos cseppet sem a minősége miatt maradt emlékezetes a tavaly bemutatott Micimackó: Vér és méz című horrorfilm, melynek - utólag nézve teljesen felesleges - elkészítése azt követően vált lehetségessé, hogy A.A. Milne legendás műve is közkinccsé vált, vagyis nem védi tovább a szerzői jog, szabadon felhasználható mindenféle célokra.

Előre tudható volt, hogy 2024. január 1-jével Walt Disney 1928-ban megjelent rajzfilmje, a Steamboat Willy is belép a közkincsek sorába. Az alig 8 perces produkciónak Mickey egér egy korai (de nem a legkorábbi) verziója a főszereplője, így most vele is el lehet követni azt a mészárlást, ami csacsi öreg medve osztályrészéül is jutott.

A Nightmare Forge Games ugyanis bejelentette az Infestation 88 című horrorjátékot, amelyben egy erősen Mickey-szerű szörnyeteggel kell felvennünk a harcot. Az 1-4 fős csapatoknak szóló kooperatív lövölde hivatalos leírása szerint egy kártevőirtó bőrébe bújunk, akinek "városi legendák és klasszikus karakterek kifordított verziói" által okozott baljós fertőzéseket kell leküzdenie.

Hirdetés

Mindehhez videós kedvcsináló is van, íme:

Őszinték leszünk, a képsorok alapján az Infestation 88 nem tűnik túlságosan kidolgozott élménynek, de aki ennek ellenére is lázba jött a játéktól, az a fejlesztő ígérete szerint már az idén retteghet egy sort a húscafatokkal beborított arcú boxoló-Mickeytől, kizárólag PC-n. Konkrét megjelenési dátum nincs, a Steamen viszont már kívánságlistázható a projekt.

Nálunk továbbra is a Fumi Games által beharangozott Mouse című FPS tűnik a legígéretesebb vonatkozó projektnek, ami ugyan kevésbé konkrétan játszi rá a Disney karakterére, a főhős személye és a korai animációs filmeket időző fekete-fehér látványvilággal viszont így is félreérthetetlen párhuzamot teremt.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)