Hirdetés

Aki erőszakos videojátékot csinál, fizessen több adót!

|

Az Egyesült Államok kongresszusának egy tagja a napokban benyújtott egy törvényjavaslatot, melynek elfogadása esetén az erőszakos játékok fejlesztőinek és kiadóinak több adót kellene fizetni. Nem gondolta át eléggé.

Hirdetés

Nem valószínű, hogy a kongresszus megszavazza Dave Camp törvénymódosítási javaslatát, de az úriember azért kaphat egy „Legalább megpróbálta” plecsnit. Nem tőlünk.

A republikánus Campnek ugyanis az az ötlete támadt, hogy azok a cégek, akik erőszakos videojátékokat készítenek (bár az sem teljesen meghatározott, hogy mi számít erőszakos videojátéknak), ne részesüljenek a kutatási-fejlesztési adókedvezményben. A javaslattal egy „fejlettebb, permanens K + F adókedvezményt” szeretnének elérni, ami „végre biztosítja az amerikai gyártókat arról, hogy versenyképesek maradjanak a külföldi konkurenciával  szemben.”

Később azt is olvashatjuk, hogy az erőszakos videojátékok gyártóit eltiltanák ezen adókedvezményektől. Ezzel viszont az a probléma, hogy így tulajdonképpen senki nem részesülhetne belőle, ugyanis nagyon, de nagyon (de tényleg nagyon) kevés olyan cég van, ami kizárólag nem erőszakos játékokat készít vagy ad ki. Az Electronic Arts, az Activision, a Ubisoft például élből bukná az egészet. Bizonyos értelemben a Rayman Legends és a Minecraft is erőszakos, de soha nem halljuk a hírekben, hogy valaki ezek miatt gyilkolt volna. Vagy ha mégis, nagyjából két percig tart elmagyarázni, hogy miért nem lesz ezek miatt gyilkos senkiből.

A média és a politikusok egyébként is főleg azért okolják az erőszakos videojátékokat egy-egy borzalmas esemény miatt, hogy eltereljék a figyelmet a bűnmegelőzési intézkedések hiányáról, illetve azok alacsony hatékonyságáról. Biztos, hogy ha elfogadják a törvényjavaslatot, lesznek változások, de ennek levét semmiképp nem az issza meg, akinek kellene.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)