Hirdetés

Minecraft ihlette mágneses építőkockás játék készült

|

Általában remek ötletekből születnek a számítógépes játékok, de olykor előfordul, hogy egy játék inspirál egy fantasztikus ötletet. Most épp a Minecraft tette mindezt.

Hirdetés

A Minecraft mindenkinek mást jelent. Van aki egy bugyuta játéknak tartja, és van aki órákon át nézi Sirius videóit az interneten, aztán együtt ragasztják a papírmasé kockákat a PlayIT-en. Egy amerikai fiatalember inspirációként tekint a játékra, és most valami újszerűvel állt elő.

A történet egy knightkrawler1167 nevű Reddit felhasználóról szól, aki a napokban indította el saját projektjét. Az alapötlet egyszerű: mágneses építőkockák. A műanyag kockák belsejében kis neodímium gömbök találhatók, amely jelenleg ismert legerősebb permanens mágnes a világon. Ennek és a kockák kis tömegének köszönhetően szinte bármit felépíthetünk, amihez csak kedvünk szottyan.

A feltaláló négy éve dolgozik a projekten, és már le is védette az ötletet. Már csak a Kickstarter csapat kell, hogy rábólintson a projektre, és el is kezdődhet a projekt közösségi finanszírozása. A kockák – amellett hogy valószínűleg mi magunk is remekül szórakoznánk velük – nagy segítséget jelenthetnek a speciális szükségletű gyerekek esetében, hiszen rengeteg újszerű élményt okozhatnak a foglalkozásokon.

Bár saját bevallása szerint a Mojang játéka ihlette a terméket, a feltaláló nem szeretné, ha a kockák bármilyen kapcsolatban is állnának a Minecraft-tal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)