Hirdetés

Amouranth és xQc is leszerződött a Kickkel – vajon tovább él majd, mint a Mixer?

|

A Twitch két legismertebb arca aláírt egy-egy vaskosabb szerződést az új streaming platformmal. A zöld csapat elképesztő összegekkel dobálózik.

Hirdetés

A Twitch néhány hónappal ezelőtt jelentősen megnehezítette a szerencsejátékokat közvetítő tartalomgyártók életét. Szinte teljesen kitiltották őket a platformról, aminek következtében a félkarú rabló egyik királya, Trainwreckstv és két partnere megnyitották a Kick nevű oldalt. A streaming platformot a Stake kaszinó tartja el, elsődlegesen azzal a céllal, hogy a szerencsejátékot hirdető videósok majd vigyék nekik az üzletet.

A Kick 95-5 százalékos kifizetési részesedést kínál a tartalomgyártóknak, ami példátlan ebben a bizniszben. Ezt nyilván azért tehetik meg, mert a Kicket olajmágnások tartják fenn, de akárhogy is, ez rengeteg figyelmet generált. Trainwrecks idővel elkezdte ígérgetni, hogy a következő lépésük nagy Twitch nevek leigazolása lesz, és most ez a folyamat el is indult xQc szerződésével.

Hirdetés

Félix Lengyelt lehet szeretni, lehet utálni, de az tény, hogy a platform egyik legismertebb karaktere - éppen ezért ajánlott neki a Kick 100 milliós fizetést. Ezt viszont nem készpénzben kapja meg, a dolog ennél egy picit trükkösebb: a Kick ennyit fog neki potenciálisan leszurkolni annak fényében, hogy egy 2 éves periódus alatt xQc mennyit streamel majd a platformon. Ennek egy részét ráadásul Félix részesedésben kapja, szóval annak a 100 milliónak nem annyi lesz a tényleges, pénzben kifizetett vége.

Ettől függetlenül a szám lenyűgöző, pláne úgy, hogy a szerződése nem exkluzív. A Kick csak azért fizet xQc-nak, hogy streameljen a platformon, de nem gátolja őt abban, hogy a Twitchen is pörgesse a tartalmat. A szerződése Amouranthnak is hasonló, aki az egyik legismertebb női twitches tartalomgyártó, ő szintén aláírt egy megállapodást a platformmal 30 millió dollár értékben.

A Twitch számos problémás döntése és a Kick színpatikusnak tűnő hozzáállása a tartalomgyártókhoz egy érdekes háború kezdete lehet. Láttunk már azonban hasonló próbálkozásokat egészen hasonló tervek mentén. Meglátjuk, hogy mi lesz ebből az egészből hosszútávon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)