Hirdetés

ArnoldC - programozási nyelv Schwarzenegger mondataiból

|

Lehet, hogy hasznos a C++, a Python vagy az Ada ismerete, de ezek egyikében sem olyan szórakoztató programozni, mint ArnoldC-ben. TALK TO THE HAND "hello world".

Hirdetés

Visszatérek! - így hangzik Arnold Schwarzenegger egyik legismertebb mondata, amit először a Terminátorban hallhattunk tőle, majd később több más filmben is megismételt. Ez felel meg ArnoldC-ben a „return” parancsnak.

Az egykori színész-kormányzó-testépítő-nagybetűs FÉRFI legendássá vált egysorosait egy Lauri Hartikka nevű fiatalember arra használta, hogy megalkossa az ArnoldC nyelvet, melyben minden gyakori parancsot egy-egy Schwarzenegger örökbecsűre cserélt. A legalapvetőbb program, a Hello World, mellyel minden programozó megismerkedik pályájának kezdetén, így néz ki ArnoldC-ben (a parancsok mellett zárójelben jelentésük):

IT'S SHOWTIME (main függvény kezdete)
TALK TO THE HAND "hello world" (egy sor kiírása, másképp: print "hello world")
YOU HAVE BEEN TERMINATED (main függvény vége)

Szóval ilyen van. Valószínűleg nem ez a jövő programozási nyelve, de aki már így is mindet ismeri és vágyik a tudásra, tanulja meg, nagyon hasznos lehet. Kíváncsian várjuk az első ArnoldC-ben írt Flappy Bird klónt. Nekünk egyébként még mindig az egyik TV-csatorna Schwarzeneggeres reklámja a kedvencünk a témában, amit most nem linkelünk be ide, de biztos tudjátok, melyikről van szó.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)