Hirdetés

Az Assassin's Creed is segíteni fog a Notre-Dame helyreállításában

|

Bár a katedrális igen komoly károkat szenvedett, szerencsére nincs minden veszve, hála a Ubisoft perfekcionista művészeinek.

Hirdetés

Az utóbbi napok egyik legszomorúbb eseménye volt, amikor a világ egyik leghíresebb és legrégebbi katedrálisa, a párizsi Notre-Dame váratlanul kigyulladt és a tűzoltók minden igyekezete ellenére is hatalmas károk keletkeztek az épületben. Szerencsére a Notre-Dame jelentős része ép maradt, de a pontos helyreállításhoz az építészeknek bizonyára pontos referenciákra lesz majd szüksége, amiben a Ubisoft alkotása hatalmas segítséget nyújthat majd.

Hirdetés

Az Assassin's Creed játékok mindig is híresek voltak arról, hogy aprólékos részletességgel reprodukálják a fontos történelmi helyszíneket, ez pedig a 2014-ben megjelent Assassin's Creed: Unity esetén sem volt másképp, ami már csak azért is lehetett fontos a francia székhelyű cég számára, mert a játék Párizsban játszódik. 

Ennek következtében természetesen az ország egyik leghíresebb nevezetességét, a Notre-Dame katedrálist is le kellett modellezni, a fejlesztők pedig igen komolyan vették a feladatot: a csapat egyik grafikusa, Caroline Miousse konkrétan éveket foglalkozott az épület pontos lemásolásával:

"Miousse szó szerint éveket töltött azzal, hogy az épület részleteit tökéletesítse. Hosszasan bújt különféle fotókat, hogy eltalálja az architektúrát és folyamatosan együtt dolgozott a textúrázókkal, hogy tényleg minden egyes tégla a helyén legyen."

Úgy tűnik, hogy a perfekcionizmus most valóban kifizetődik, ugyanis a GPSWorld szerint hatalmas segítség lehet a restaurációban az, hogy egy ilyen részletgazdag 3D-s modell is létezik az épületről. Ha valaki esetleg még mindig kételkedett a videojátékok értékében, akkor ezek után már egészen biztosan át fogja gondolni az álláspontját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)