Hirdetés

Az iráni Call of Duty klónban amerikai és izraeli katonákra kell majd lőni

|

A Revenge története szerint Irán és Oroszország lép szövetségre a NATO-erők ellen.

Hirdetés

A rendkívül népszerű Call of Duty-játékok közös eleme, hogy főhősként jellemzően amerikai vagy brit katonák bőrébe bújva kell hentelni az ellenfeleket, akik között bőséggel akadnak orosz nacionalisták, de még többen vannak a különféle arab országokból származó terroristák és milicisták. A régóta futó széria darabjai ebből a szempontból meglehetősen problémásak, mivel sok esetben egydimenziós gonosztevőként ábrázolják az arab országok lakóit. Ez annyira jellemző, hogy a témával olyan nagynevű lapok is foglalkoztak, mint például a The Financial Times.

Ezzel a trenddel próbál most szembemenni az iráni Kosar3D nevű cég, amely eddig főleg animációk készítésével foglalkozott, egy ideje azonban már saját fejlesztésű FPS-én, a Revenge-en dolgozik.

Hirdetés

A játékban Irán és Oroszország köt szövetséget a NATO erői - de főleg az USA és Izrael ellen. A Revenge rendezője Farhad Azima korábban egy Battle for the Persian Gulf 2 című alkotáson dolgozott, amely az iráni forradalmi gárda és az amerikai haditengerészet, a U.S. Navy erői közti összecsapáson alapul.

A most készülő Revenge-dzsel Azima nem titkolt célja, hogy a meglehetősen egyoldalú Call of Duty-címek ellenpólusát hozza létre. A játékról beszámoló Russia Today szerint a Revenge-ben nem háborúznak, csupán megelőző csapásokat hajtanak végre az ellenség földjén, hogy megakadályozzák azok támadásait.

"Olyan játékot szeretnénk fejleszteni, ami egy szinten van a Call of Dutyhoz hasonló címekkel. A mi játékunk grafikája és minősége hasonlít az amerikai és nemzetközi játékokra, annak ellenére, hogy jóval szerényebb költségvetésből gazdálkodunk

- mutatott rá Azima.

A stúdió YouTube-csatornáján egyelőre főleg az átvezető jeleneteket megvillantó videók láthatóak, játékmenetet nem igazán találunk közöttük. Az egyik videó egyébként azt ábrázolja, ahogy egy hiperszonikus rakéta elpusztít egy ellenséges bázist - ezt a Kosar3D weboldalán egyenesen úgy tálalják, hogy: "cionista harcosokat" ölnek meg a rakétával.

Ennél is meghökkentőbb a Revenge első szintjének leírása: az Ukrajnában játszódó küldetés során a játékosoknak egy amerikaiak által üzemeltetett laboratóriumba kell bejutniuk, ahol olyan vírust fejlesztenek, ami az oroszokra támadó zombikat csinál az ukránokból. Az Ukrajnában működő amerikai laborok sztorija egyébként egyike az orosz állami média által sulykolt, mindenféle alapot nélkülöző propaganda-híreszteléseknek.

Azima szerint a játékot már két éve fejlesztik és ha minden jól megy, még idén elkészülhet. A meglehetősen USA-ellenes cím érdekessége, hogy a Revenge-hez az egyébként amerikai Epic Games által fejlesztett Unreal Engine-t használják.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)