Hirdetés

Betiltotta a simp szó használatát a Twitch, természetesen most mindenki ezt írkálja a chatbe

|

Kétszeresére ugrott a simp szó előfordulása, miután a Twitch megkérte a felhasználókat, hogy kerüljék a használatát.

Hirdetés

Ha már a felhasználók nem tudnak szépen viselkedni, a Twitch változatos szabályokkal próbál rendet tartani a platformján. Alig több mint egy héttel ezelőtt jelentették be, hogy tiltott lesz például a swattingra bátorítás és a kéretlen bókolás, a héten pedig számos szót tettek tiltólistára, amik általában sértésként fordulnak elő.

Ilyen például a "simp" is, amit főleg azokra használnak, akik bármit megtennének a bájos streamer hölgyeknek, akár a házukat is a nevükre iratnák vagy megvennék az összes fürdővizüket

Hirdetés

A közösség önmagához méltó módon reagált: míg korábban átlagosan 71 ezerszer hangzott el chatben a "simp", december 16-án, a bejelentés napján 140 ezerre ugrott ez a szám a Stream Hatchet elemzése alapján. A szabályok még egyrészt nem léptek életbe, másrészt a simpezésért önmagában nem jár ban, csak ha másnak szól, sértő jelleggel, így egyelőre nem kell tömeges tiltásra számítani.

Tiltott lesz a "simp" mellett az "incel" (ez az involuntary celibate, avagy önkéntelen cölibátus rövidítése) és a "virgin" (szűz) szavak sértésként való használata is, meg minden olyan, ami negatívan jellemzi valaki szexuális aktivitását (illetve annak hiányát).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)