Hirdetés

Az Élősködők rendezője egy 67 éves Oscar-rekordot állított be

|

Bong Joon Ho és az Élősködők tarolt az idei Oscar-gálán, ezzel a teljesítménnyel pedig egy igazi filmes legendát sikerült utolérnie.

Hirdetés

Ahogy azt ma reggel már olvashattátok, az Élősködők lett a 2020-as Oscar-díjkiosztó legjobb filmje, a film direktora, Bong Joon Ho (a magyar átirat szerint Pong Dzsunho) lett a legjobb rendező, valamint még két további szobor, a legjobb eredeti forgatókönyv és a legjobb idegen nyelvű film díja is a dél-koreai filmeshez vándorolt - a producerek veszik át mindig a legjobb filmnek (és idegen nyelvű filmnek) járó Oscarokat, Bong Joon Ho pedig ezt a titulust is birtokolta az Élősködők esetében, ezért számolhatjuk úgy, hogy 4 szobrocskával bővült a vitrinje. 

Hirdetés

Ezzel a teljesítménnyel pedig az Élősködők rendezője egy közel 70 éves rekordot állított be sikeresen. Utoljára ugyanis egészen pontosan 67 esztendővel ezelőtt, 1953-ban történt olyan, hogy valaki egy gáláról négy Oscar-szoborral távozzon. Ekkor pedig nem más volt a négy szobor tulajdonosa, mint a szakma egyik legnagyobb legendája, Walt Disney. 

Disney ekkor négy különböző filmért kapott négy Oscar-díjat: övé lett a legjobb animációs rövidfilm (Toot, Whistle, Plunk and Bloom), a legjobb élőszereplős rövidfilm (Bear Country), a legjobb rövid dokumentumfilm (The Alaskan Eskimo), és végezetül a legjobb dokumentumfilm (The Living Desert) szobrát adták át neki '53-ban - néhány díjnak akkor még picit más volt az elnevezése, most azokat a neveket használtuk, amelyeknek jelenleg megfelelnének. 

Szerintetek megérdemelten kapott ennyi díjat Bong Joon Ho és az Élősködők? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)