Hirdetés

Bűnösnek vallotta magát a férfi, aki segített feltörni a Nintendo Switchet

|

Csapata, a Team Xecuter tette lehetővé a kalózkodást a Nintendo konzolján.

Hirdetés

Pár hónapja futott végig az interneten a hír, hogy a Nintendo milliókra perelte be Gary Bowsert, aki a Team Xecuter részeként felelős volt azért, hogy a vállalat új konzolja sem úszta meg a kalózkodást.

Az akkori vád szerint Bowser évek óta árult Nintendo konzolok feltörését segítő eszközöket, amiért 2020-ban már perbe fogták Washingtonban, idén azonban Seattle-ben is eljárás indult ellene. Az 51 éves kanadai hacker eleinte azt állította, hogy ártatlan, azonban most újabb fordulatot vett az ügy. 

Hirdetés

A Torrentfreak jelentése szerint Bowser nemrég bűnösnek vallotta magát, és elismerte az ellene felhozott vádakat. Bevallotta, hogy 2013 júniusa óta dolgozik együtt a Team Xecuterrel, illetve a csapattal tudatosan vett részt egy kiberbűnöző vállalkozásban, amely játékkonzolokat tört fel. A vallomása magában foglalja azt is, hogy különféle megkerülő eszközöket fejlesztett ki, gyártott, forgalmazott és értékesített, amelyek lehetővé tették az ügyfelei számára, hogy szerzői joggal védett videojátékok kalóz verzióival játsszanak. Kiderült, hogy ő és társai több tízmillió dollárt kerestek a kalózkodással, amelyből Bowser körülbelül 320 ezer dollárt (~99 millió forintot) szerzett évente. 

Bowser annak reményében tett vallomást és egyezett bele, hogy kifizet 4,5 millió dollárnyi (nagyjából 1,4 milliárd forintnyi) kártérítést, hogy ezáltal enyhébb büntetést rónak ki rá, amelyre szüksége is van, ugyanis mindkét ellene felhozott vád (a technológiák feltörése és a feltöréshez szükséges eszközök kereskedelme) öt évnyi börtönbüntetéssel jár, tehát a legrosszabb esetében akár tíz esztendőn keresztül is börtönben csücsülhet. Amint lezárult az ügy, jelentkezünk. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)