Hirdetés

Ezer évre tiltottak ki egy Counter-Strike játékost

|

3016-ban játszhat újra egy srác, aki kiskorú zaklatásáért kapott ilyen súlyos bant.

Hirdetés

Valószínűleg nem hogy mi, de már az unokáink unokái se fognak élni akkor, amikor Reece "bloominator" Bloom tiltását feloldja az ESEA. A Valve-től függetlenül üzemelő, versenyeket szervező szövetség 3016 június 6-áig, 365000 napra tiltotta ki a játékost rendszeréből, a hivatalos indoklás szerint "káros viselkedés" miatt. Mint kiderült, a tiltás hátterében az áll, hogy zaklatott egy 15 éves lányt.

Bloom, aki egyébként több ismert Counter-Strike csapatban is játszott, bevallotta, hogy szeret kiskorúakat befolyásolni, és nem szégyelli, hogy pedofil. Chatben elég durva dolgokat írkált (saját felelősségre nyissátok meg, egy ponton kép is van a linken, ami Bloom egy bizonyos testrészét ábrázolja), és az, hogy elmondta, a 15-19 éves lányokhoz vonzódik, semmi nem volt ahhoz képest, hogy legalább egyiküknek videót is küldött magáról. Az ESEA fórumán (itt csak szöveges vita folyik) szintén született egy hosszú thread az ügyben, Bloom itt sem vett vissza a hangvételből, lekezelő dolgokat mondott. Az egyik felhasználó azt írta, "remélem ez a poszt nem tűnik el, hogy az ügyész felolvashassa neked a tárgyalásodon".

Később bocsánatot kért, és bevallotta, hülyeség volt, amit tett, viszont ezzel együtt azt is kérte, barátait vagy a szervezeteket, amikhez köze volt, ne támadják miatta.

Nem tudni, bíróság elé kerülhet-e, mert ha bebizonyosodik, hogy a fenti linken is olvasható dolgokat ő írta, azért nem csak egy ban meg némi népharag járhat büntetésül. Országonként, sőt, néhol államonként is más a szabályozás arra vonatkozólag, mit szabad és hány éves kortól. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)