Hirdetés

Ha túl nehéz az N. Sane Trilogy, játssz más játékokban Crash Bandicoottal

|

A sávos bandikut (Perameles gunnii) egy rohadt idegesítő állat - ez a tudományos meghatározásunk. Nem csoda, ha elveszíted a türelmed, és más kikapcsolódás után nézel. De ha hiányzik Crash, van pár mod, aminek segítségével más játékokban is találkozhatsz vele. Vagy akár szét is lőheted.

Hirdetés

Elképesztő siker lett a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, mazur tesztjét érdemes elolvasni róla, ha esetleg nincs meg a játék, vagy nincsenek szép emlékeitek róla (mert nem vagytok elég öregek, vagy barlangban éltetek akkoriban). Egy zseniális platformerről beszélgetünk, ami a szemünkben legenda, de lássuk be, olyan idegtépő alkotás (főleg az újrakevert trilógia, ami nehezebb is, mint az eredeti játékok), hogy az ember nehezen állja meg, hogy ne harapja ketté a kontrollert, ne üvöltözzön üveghangon a képernyővel, vagy sírjon tele 2-3 díszpárnát. Igen, nálunk például van díszpárna, egyértelműen a feleségem tehet róla.

Szóval ha éreztetek már mélyről feltörő, zsigeri dühöt, akkor tudjátok, miről beszélek. A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy pont annyira szeretni való, mint amennyire ki tud borítani. Ez a kép sem véletlen:

És ha már nincs idegrendszered a platformjátékhoz, de a gyakran rókaként emlegetett, de mégis bandikutként létező ikonikus figura a szívedhez nőtt, akkor van pár bájos mod, amelyek segítségével más játékok változhatnak át Crash Bandicoot játszóterévé. Ezekből csemegéztem nektek párat a teljesség igénye nélkül.

Szét akarom lőni a bandikut!

Teljesen normális igény egy ideges embernél, hogy pusztítana, ősi ösztön ez, amit nem illik megtagadni, pontosan ezért készült egy Doom mod, amelyben minden ellenfelünk Crash lesz, akik baromi idegesítő hangon vinnyogva rohangálnak a pályán. Nem túlságosan kidolgozott, de legalább lényegre törő alkotásról van szó, amelyet itt tölthettek le (van egy tovább reszelgetett verzió is, ami a videón is látható, azt innen szedhetitek le)

Los Santos Crash játszótere

Miért is ne lehetne a GTA 5 bandikutnak való vidék? Annyi mod van, amivel alapjaiban lehet megcincálni a játékot, hogy képtelen lennék összeszedni minden érdekességet, de azért ezt mindenképpen érdemes kipróbálni, ha Los Santosban vágyunk egy kis Crash hangulatra. Sőt, a Crash Team Racing rajongók a gokart modot is kipróbálhatják igény szerint. Alább egy - a karakter mod - segítségével összerakott videó csodálható meg, szép munka:

Nehogy a GTA IV maradjon már ki

Ha pedig a nyugati parton való randalírozást megunnátok, a Naughty Dog platformerének kabalaállata könnyedén átvihető a keleti oldalra, Liberty Citybe is. A Crash of the Titansből szedett modellre cserélve Niko Bellicet mondjuk sokkal furább élmény lesz bowlingozni Romannel, de ha nem riadtok vissza ettől a látványtól, a modot innen letöltve akár ezt is kipróbálhatjátok, meg persze minden mást, amire a Grand Theft AUto IV-ben lehetőségünk van.

Dovacrash, Dovacrash...

Egy kitérőt muszáj tennünk a modderek Mekkájába, a Skyrimba is, ahol természetesen szintén megjelenik mindenki kedvenc bandikutja. Ezt a modot telepítve a játékos karaktert cserélhetjük le Crashre, hogy letörölhetetlen vigyorán keresztül kiálthassuk, hogy Fus ro dah! (még hasonlít is egy kicsit Aku Aku kibetűzhetetlen törzsi kiáltásához, amit sokan "HULBOGA"-ként hallanak, de valójában fogalmunk sincs, mi az), de akár követőként is magunkkal vihetjük ezzel az alkotással. A Skyrim esetében pedig végre jól járnak azok is, akik a gonoszoknak szurkolnak, hiszen ezeket a fájlokat letöltve akár Neo Cortex bőrébe is bújhatunk.

Kockásított Crash

Persze ha modolásról van szó, nem maradhat ki a Minecraft sem, elvégre ahol egy működő Atari emulátort meg lehet építeni, egy platformer pályáinak újraalkotása nem jelenthet gondot. Igaz, nem teljesen hibátlan az alkotás, hiszen a Craft Bandicoot a dobozok összezúzásának lehetőségét elveszi tőlük és azt sem garantáljuk, hogy a Minecraft nem éppen platformerekhez kitalált mozgási rendszere nem húz majd fel. De ha innen leszeditek a modot, az biztos, hogy 26+1 titkos pályát kaptok, amik a Mojang játékának lehetőségeihez képest piszok jól visszaadják az eredeti hangulatát. A veszélye azért megvan annak, hogy ez sem lesz könnyű, de itt legalább máson húzzátok majd fel magatokat, a változatosság pedig gyönyörködtet. 

Left 4 Crash

Ha az ugrálásban nem annyira vagytok jók, a lövöldözésben viszont igen, akkor nektek találták ki ezeket a Left 4 Dead 2 pályákat. Egy modder fogta magát és a Return of Dr. Cortex helyszínei alapján csinált egy egyedi Left 4 Dead 2 kampányt, amibe még a játék intróját is beépítette. A Naughty Dog művészei által tervezett gyermekbarát helyszíneken egészen szürreális az élőholtakat tizedelni, de ha szívesen tennétek egy próbát, innen tudjátok letölteni a modot, amiből lejjebb kaphattok egy kis ízelítőt. Nálam abszolút kedvenc, csak ajánlani tudom, de mivel zombifetisisztaként élem fura napjaimat, ezért nem objektív mérce a véleményem.

A Wumpa gyümölcstől nem éhezel

Talán a legtöbb művészi tehetségről ebben a felsorolásban a Don't Starve Toghether Crash Bandicoot modja árulkodik, hiszen MOnster Sandvich szinte tökéletesen másolta le a Klei játékának egyedi látványvilágát. Az innen letölthető moddal ráadásul a főszereplő mellett Aku Aku, a wumpa gyümölcsök és persze a kis fadobozok is bekerülnek a játékba.

Remélem találtok kedvetekre való Crash Bandicoot mókát a felsorolásban, vagy ha tudtok még valami frankót, akkor mindenképpen osszátok meg velünk a kommentek között. Ha pedig az N. Sane Trilogy kihívásait választjátok inkább, ne felejtsétek el, hogy van egy ingyenes extra pálya is, ami még nehezebb, mint a többi, így garantált az agyérgörcs. Ha anyukám sokat csuklik majd, tudom, hogy a GameStar közösségének köszönhető...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)