Hirdetés

Mindenki nyugodjon le, nem lett a KotOR Darth Revanje az új Star Wars kánon része

|

2003 óta temérdek rajongó imádja a Star Wars: Knights of the Old Republic központi karakterét, így érthető, miért örültek meg annyira Darth Revan kánonbéli debütálásának, de a helyzet egy csöppet árnyaltabb ennél.

Hirdetés

Az utóbbi napokban azzal volt tele a fél internet, hogy a Star Wars videojátékok egyik legkedveltebb karaktere, Darth Revan immár az új Csillagok háborúja kánon szerves részét képezi, noha erről szó sincs. Most azt is elmagyarázzuk, miért. A következőben minimális spoilereket is érintünk a Skywalker kora kapcsán, ezt vegyétek figyelembe az olvasásnál. 

Hirdetés

A szóban forgó hírek azért kezdhettek el terjedni, mert a hivatalos Star Wars: The Rise of Skywalker Visual Dictionary kiadvány részletesen taglalta a feltámadt/visszatért Uralkodó hatalmas flottájának felépítését. A temérdek csillagrombolóból és sith rohamosztagosból álló seregben pedig létezett egy Revan légió névre keresztelt formáció, ami 5000 katonát számlált.

Más sith nagyurak neve is visszaköszönt a légiók felsorolásánál, Andeddu, Tanis, Tenebrous, Phobos, és Desolous után is elneveztek egy-egy ilyen légiót. Darth Phobos és Darth Desolous nevei a Star Wars: The Force Unleashed videojátékból lehetnek ismerősek. Most akkor arról van szó, hogy a Lucasfilm szépen visszarakta a régi videojátékokat és annak szereplőit is hivatalos Star Wars kánonba? A válasz erre a kérdésre egy határozott nem. 

Ezek ugyanis nem többek neveknél. Ismert nevek persze, amik megdobbantják a keményvonalas rajongók szívét, de felbukkanásuk semmiképp sem jelenti azt, hogy a Disney korszak előtt megjelent videojátékok cselekménye, vagy épp azok egyes karakterei immár az új kánonnak is szerves részét képezik. Még ha Darth Revan egyszer fel is bukkan teljes testi valójában az új kánonban, az sem jelenti egyből azt, hogy a 2003-ban megismert karakterről van szó, bármit és bárhogyan megváltoztathatnak rajta a Lucasfilm írói. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)