Hirdetés

Ebben tér el a The Last of Us 7. része az eredeti játéktól

|

Megint összeszedtük a The Last of Us sorozat aktuális része és az eredeti videojáték közti különbségeket.

Hirdetés

Mint minden héten, nyilván most sem szalasztottuk el a kínálkozó alkalmat arra, hogy összehasonlítsuk az HBO Maxon futó The Last of Us tévésorozat aktuális részét és Naughty Dog eredeti, 2013-as videojátékát. Most is voltak természetesen eltérések, bővítések, de hangulatában elképesztően hű lett a végeredmény az alapműhöz - vagyis a Left Behind DLC-hez. Ez az epizód ugyanis szinte teljes egészében a játék 2014-ben megjelent bővítményének történetét dolgozta fel, vagyis visszatekintés volt Ellie múltjába. 

Mondanunk sem kell, hogy masszívan spoileres sorok következnek, szóval csak és kizárólag akkor folytassátok az olvasást, ha láttátok már az új részt, vagy egyáltalán nem zavar benneteket az, hogy itt és most minden fontosabb fordulatot el fogunk lőni.

Hirdetés

Honnan indulunk?

Már rögtön az alaphelyzet változott kicsit, hiszen a sorozatban a sérült Joelt Ellie egy teljesen hétköznapi épületben kezdi el ápolni, míg a játékban konkrétan egy plázába jutottak el Coloradóban. A lánynak itt fosztogatókkal és fertőzöttekkel kellett megküzdenie, hogy végül megszerezhesse a Joel gyógyulásához nélkülözhetetlen felszerelést. A játékban tehát konkrétabb volt a kapocs a jelen és a múlt között, hiszen Elliék épp egy bevásárlóközpontban voltak, és a lány ekkor emlékezett vissza a Left Behind eseményeire, amik ugyancsak egy ilyen helyen történtek meg. Ezzel szemben a szériában Ellie csak simán átment egy másik szobába, és ott találta meg az orvosi felszereléseket. Ettől még persze jött a visszaemlékezés, mely kapcsán jóval többet kaptunk, mint anno a játékban.

A játékban Ellie konkrétan csak Riley elvesztésére emlékezett vissza, de a hetedik epizódban jóval korábbról indultunk el. Láthattuk, ahogy Ellie-t épp a FEDRA képzi ki, hogy később tiszt lehessen belőle. Megismerkedhettünk a lány ősellenségével, egy Bethany nevű tanulóval, valamint egy egészen jóravaló FEDRA tiszttel is, aki tényleg szívén viselte a Ellie sorsát. 

Innen nagyjából a játék cselekményét követjük, Riley az éjszaka közepén betoppan Ellie-hez, és együtt elindulnak abba a bizonyos plázába. Az odáig vezető úton viszont már jön egy kis változás, hiszen az a holttest, aki mellett gyógyszeresdobozokat és üres piásüveget láthatunk, nem volt benne a játékban. 

A pláza csodái

Magában a bevásárlóközpontban nagyjából ugyanazokat az idézőjeles "csodákat" mutatja meg Riley, noha eredetileg a maszkos bohóckodás sokkal korábban történik meg, mint a szériába, ahol a jelmezbolt lett az utolsó állomás. Van azonban, ami épp a sorozatból maradt ki. Ilyen a vízipisztolyos csata, a mi eredetileg azután történik, hogy Riley elmondja Ellie-nek, el fog menni - így próbálják meg a lányok felvidítani saját magukat. Igazán remek változtatás azonban a játéktermi masina lecserélése. Érthető okokból a Naughty Dog játékában egy fiktív gép került csak elő, ez volt ugyebár a The Turning, ami még csak nem is működött, a lányok csak úgy tettek, mintha tudnának játszani vele. Ezzel szemben a sorozatban a legendás Mortal Kombat 2 árkádgép került elő, és mivel rendelkezésükre állt egy halom apró, a csajok vígan nyomhatták vele a köröket. A Mortal Kombat 2-re egyébként már korábban is volt utalás a sorozatban, most már legalább tudjuk, honnan ismeri Ellie a játékot.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Kicsit megkavarták egyébként a két lány közötti pillanatnyi nézeteltérést is, mivel a sorozatban Riley-nek konkrétan olyan fegyverekre kell vigyáznia a Tűzbogarak megbízásából, amit a FEDRA ellen akarnak használni, ezen pedig Ellie érthetően ki is akad. A játékban messze nem ennyire szoros Riley és a Tűzbogarak közötti kapcsolat. Eltérés továbbá az is, hogy a játékban Riley simán csak elmondja Ellie-nek, hogy el fog menni, így a sorozatban konkrétan megnevezi úti célját, Atlantát, és szeretné, hogy a lány is menjen vele.

El lehetne még mélázni azon, hogy a sorozatban több plázabéli helyszín is fel van cserélve, vagy meg van keverve, az "I Got You Babe" táncos jelenet például nem a jelmezbolthoz kötődik eredetileg, de ezek már tényleg csap apróságok, finomhangolások. 

Ne feledjétek, ma este jelentkezni fog menetrendszerinti kibeszélőnk is, szóval ha van véleményetek a The Last of Us sorozat hetedik epizódja kapcsán, és azt véletlenül sem szeretnétek magatokban tartani, akkor mindenképp osszátok meg velünk 8 órakor kezdődő élő kibeszélőnkben a YouTube-on!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)