Hirdetés

Egy felmérés szerint az Xbox-játékosok a legtoxikusabbak

|

Játékok terén pedig a Battlefield és a Call of Duty széria rendelkezik a legpusztítóbb közösséggel.

Hirdetés

Aki gyakran játszik multiplayer játékokat, ráadásul még voice-chatet is használ hozzá, az biztosan megtapasztalta már, hogy az interneten, pláne a játékos közösségekben nem csak kedves emberek vannak. Egy felmérésben most azt kutatták, hogy mely platformokon és mely játékokat pörgetve van a legnagyobb esélyünk belefutni valamilyen atrocitásba.

Hirdetés

A toxikusság négy különböző szegmensét vizsgálták a felmérésben: a fizikai agressziót, a szóbeli agressziót, a indulatot és az ellenségességet. Három fenti kategóriában a Battlefield-játékosokból volt a legtöbb, meglepő módon azonban a legellenségesebb közösségnek a minecraftosok bizonyultak. Összességében a Battlefield-, a Call of Duty: Modern Warfare- és a FIFA-játékosok vitték a prímet, meglepő módon azonban a negyedik helyere az Animal Crossing futott be, és csak ezt követte a GTA Online.

Platformokat tekintve magasan az xboxos felhasználók bizonyultak a legtoxikusabbnak, ezt követte a PlayStation, a PC, a Nintendo Switch, majd a mobil. Emellett a kutatás azt is megállapította, hogy akik több időt töltenek videojátékokkal, azok hajlamosabbak toxikusabban viselkedni játékokon belül.

A kutatás ezer ember részvételével zajlott, tehát ugyan érdekes eredmények születtek, a merítés messze túl kicsi ahhoz, hogy nagy általánosságban következtetéseket vonjunk le belőle a játékos közösségről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)