Hirdetés

Egy Final Fantasy 14 játékos közel 2 millió forintból készített szobrot a karakterének

|

Életnagyságú bronzszobor tette halhatatlanná a Square Enix MMO-jának harcosát.

Hirdetés

Noha a Final Fantasy XVI esetében nagyobb sikerre számított a kiadó, a franchise így is szépen pörög. Legutóbb a világ egyik legjobb MMORPG-jének tartott, 2013-ban elrajtolt Final Fantasy XIV kapcsán történtek komoly fejlemények. Egyrészt kiderült, hogy 2024 tavaszán Xbox Series X/S-re is megjelenik a játék, másrészt bemutatkozott a következő kiegészítő, amely rengeteg új tartalmat és grafikai felújítást is hoz, ráadásul a Final Fantasy XIV ingyenes része is hatalmas bővítést kap

A Final Fantasy XIV elindulása óta eltelt tíz év folyamán számos komoly rajongóra tett szert az MMO, de a legelhivatottabb közülük valószínűleg az a játékos, aki Redditen icanit néven számolt be róla, hogy elsajátította a bronzművességet és 450 órát töltött egy szobor megalkotásával. 

Hirdetés

Icanit karakterét, a Yoko Akatsukit tette így halhatatlanná. Ahogyan azt az alábbi galériában láthatjátok, a bronzszobor meglehetősen kidolgozott, bár a belseje üreges, hogy készítője anyagköltséget spóroljon és a súlya is kedvezőbb legyen. Icanit számításai szerint csak a bronz mennyisége körülbelül 750 dollárt (nagyjából 267 ezer forintot) ér, de ha összeadja az összes anyag, eszköz és öntöfőrma árát, akkor közel 5000 dollárba (kb. 1,8 millió forintba) fájt neki a dolog. 

A végeredmény viszont egyértelműen lenyűgöző lett. Az életnagyságú szobor 150 centiméter magas, és hozzávetőlegesen 135 kilóra rúg a súlya, amihez hozzájárul az Elemental Armor of Fending szett is. Icanit szerint kifejezetten ezen darab miatt tanulta meg a bronzművességet, de ezentúl is folytatni fogja a szobrászatot, mint hobbit az élete hátralévő részében. 

Ti milyen videojátékos karaktert tudnátok elképzelni a kertetekben/szobátokban szoborként?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)