Hirdetés

Egy kisfiú 4,6 milliót költött Sonic Forcesban, anyukája cseppet sem boldog

|

Édesanyja szerint a hatéves fiú nem értette meg, hogy valódi pénzt szór el éppen.

Hirdetés

Tegnap hangzatos közleményben adta a világ tudtára a három nagy konzolgyártó, a Microsoft, a Sony és a Nintendo, hogy triójuk összefog a játékosok védelmének érdekében. Ők elsősorban a szülői felügyelettel kapcsolatos játékbéli korlátozásokra, valamint a toxikus viselkedés kiszűrésére gondoltak, a legfiatalabb játékosokat akarják megvédeni. Nos, lehetséges, hogy talán azzal a problémával is kezdeni kéne valamit, mikor a lurkók apu és anyu bankkártyájával vásárolják össze a világot. Bár az is elképzelhető, hogy a szülőknek kéne kicsit jobban odafigyelniük, ezt az alábbi történet alapján döntsétek már el ti magatok.

A kis George Johnson ugyanis nem kevesebb mint 16 ezer dollárt, vagyis nagyjából 4,6 millió forintot pattintott el a Sonic Forces mikrotranzakcióin keresztül. 

Hirdetés

A lelkes, mindössze csak hatéves Sonic-rajongó egy csomó játékbéli add-on boostert vásárolt, melyek között voltak 2 dolláros "vörös gyűrűk", és 100 dolláros "arany gyűrűk" is. Ezek segítségével új karaktereket oldhatott fel, és más játékbéli előnyökhöz jutott. Értelemszerűen apu és anyu minderről semmit sem tudott, a költekezés George magánakciója volt.

George anyukája azt mondta az eset kapcsán, hogy azért nem voltak bekapcsolva a megfelelő profilbeállítások, mert a rendszer nem figyelmeztette őt erre - így tudott bármiféle jelszó vagy másodlagos megerősítés nélkül vásárolgatni a lurkó. Az anyuka elvileg felhívta bankját, mikor meglátta a furcsa tételeket a számlakivonatán, de a bank nem tudta ezt beazonosítani, nem közölte vele, hogy egy videojátékról van szó, így George aknamunkája tovább folytatódott, anyu pedig még mindig nem tudott semmiről - ez a része a történetnek mondjuk minimum furcsa, világosan látszik minden banki kivonaton, ha az ember mikrotranzakciókra áldoz a pénzéből.  Végül az Apple nyomozta ki a dolgot (George egy iPaden vásárolgatott).

Nincs a történetnek boldog végkifejlete, sok idő telt el a megfejtés megtalálása és a vásárlások között, a pénzvisszafizetés pedig csak 60 napon belül járt volna.

Az anyuka azzal zárta beszámolóját, hogy fia nem értette meg, "valós" pénzt költ éppen. Véleménye szerint, ha egy mesevilágban kalandozik a kicsi, ahol semmi sem valós, akkor a gyermek nem is feltételezi, hogy épp a pénz lesz majd az. 

Az egészben talán az a legszomorúbb, hogy a Sonic Forces még csak nem is jó játék, Hunter 2018-ban (ekkor még pontoztuk a játékokat) 6,2/10-re értékelte. 


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)