Hirdetés

Egy magyar sorozatgyilkos is inspirálta a fejlesztőket Lady Dimitrescu megalkotásakor

|

Lady Dimitrescu megszületéséhez kellett egy japán mítosz, Drakula grófnő és még az Addams Family is képbe került.

Hirdetés

Hatalmas sikernek örvend a Resident Evil Village főgonosza, bár a hasonló karakterektől igencsak eltérő módon kapta fel őt a közösség. Lady Dimitrescu ugyanis sokkal inkább lett szexszimbólum, mintsem rettegett főellenség, ezt azonban a fejlesztők egy cseppet sem bánják.

A Capcom művészeti vezetője, Tomonoki Takano az amerikai IGN-nek adott interjújában arról beszélt, hogy mik adták a fő inspirációt Lady Dimitrescu megalkotásához. Takano a beszélgetés során három fő karakterre tért ki, akik közül egy hozzánk, magyarokhoz is rendkívül közel áll.

Hirdetés

Az első egy japán mítosz, a Hasshaku-sama, amely egy rendkívül magas nőről szól, akinek többnyire fiatalok az áldozatai, ruházata pedig mindig a kiszemeltjétől függ, de gyakran fehér ruhában és egy széles, szintén fehér kalapban látják.

"Nem hiszem, hogy a fejlesztők közül bárki számított volna ehhez hasonló fogadtatásra. Egészen megleptek a rajongók az olyan kommentekkel, mint »Azt akarom, hogy ő üldözzön engem«."

- mondta Takano.

A második fő motiváció az Addams Family-ből jól ismert Morticia Addams, az ő befolyása talán nem is szorul különösebb magyarázatra.

A harmadik, számunkra talán legérdekesebb mozgatóelem nem más, mint a rettegett Báthory Erzsébet, aki egy magyar nemesi család leszármazottja, a mai szlovákia területén élt és hunyt el. Személye körül rengeteg legenda terjeng, sokan Drakula grófnőként is ismerik. A köré épült legenda arról szó, hogy férje halála után az asszony fiatal lányokkal végzett a várában, hogy az ő vérükkel tartsa fiatalon magát.

Még ezek után is Lady Dimitrescu a kedvenc főgonoszotok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)