Hirdetés

Egy videós megvett 2413 játékot, mielőtt örökre eltűnnének

|

Átszámolva közel 8,5 millió forintjába került a művelet.

Hirdetés

Mivel az iparág szereplői közül nem mindenki érzi kötelességének a régi játékok megőrzését az utókor számára, ahogy telnek-múlnak az évek, egyre több klasszikus címnek kényszerülünk búcsút inteni. Az okok sokfélék lehetnek a visszafelé kompatibilitás hiányától egészen odáig, hogy az új operációs rendszerek már képtelenek kezelni a generációkkal korábbi szoftveres és hardveres környezethez igazított programot.

De ugyanígy licencproblémák is egy-egy alkotás felszívódásához vezethetnek, mint az a meglehetősen prózai ok, amikor konkrétan a régiségeket árusító piacterek zárják be kapuikat.

Hirdetés

Március 27. szomorú nap lesz a Nintendo közösségének életében, ugyanis onnantól fogva megszűnik létezni, mind a Wii U-s, mind a 3DS-es eShop. Egy Jirard 'The Completionist' Khalil néven futó tartalomgyártó már felkészült a legrosszabbra, és mivel egyetlen játékról sem szeretne lemaradni, az összeset megvásárolta az említett digitális boltok kínálatából. Állítása szerint 22 791 dollárért, azaz 8 435 633 forintért nem kevesebb mint 866 Wii U-ra megjelent és 1547 3DS-re kiadott játékot zsebelt be körülbelül egy év alatt. Mivel félt, hogy a bankjának gyanús lesz a sok tranzakció, eShop-kártyákat vásárolt, 464 darabot, amit aztán egyenként váltott be. A procedúrát nehezítette, hogy az eShop digitális pénztárcájában nem lehet több egyszerre 250 dollárnál, ezért a feltöltés után rögvest el is kellett költenie a pénzt, hogy újabb kártyákat tudjon beváltani.

Bár vásárolni már csak néhány napig tudunk, a Nintendo tavalyi ígérete szerint bizonyos online szolgáltatások határozatlan ideig megmaradnak, vagyis a már megvett játékokat és DLC-ket újra letölthetjük, fogadhatjuk a szoftverfrissítéseket, valamint változatlanul játszhatunk online Wii U-n és Nintendo 3DS kézikonzolon is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)