Hirdetés

Elege lett a Valve-nak a gyűlölködő fejlesztőből, eltávolították mindenét a Steamről

|

Képtelen volt megtartani magának véleményét, a végén már a patch notes-ban publikálta nézeteit.

Hirdetés

Hosszas huzavona után végül elege lett a Steamnek, és eltávolította az egyébként sem kimondottan népszerű Domina című játékot a piacteréből, az alt-right fejlesztő stúdiójának profiljával együtt.

Nem tudni, ki bántotta és úgy általában mi baja, de Nicholas J. Leonhard Gorissen játékfejlesztő többszöri figyelmeztetés ellenére sem tudott leállni a transzellenes kirohanásokkal. A pozitív értékelésekkel elhalmozott Domina című, pixel art stílusú gladiátorjáték készítőjével már korábban is meggyűlt a baja a Steamnek; például akkor, amikor arra biztatott mindenkit egy Covid-hullám kellős közepén, hogy vegye le a maszkot.

Hirdetés

A moderátorok augusztus végén végül kénytelenek voltak letiltani a kommentelési lehetőségét, azaz onnantól kezdve már csak a patch notes-t, azaz a frissítéssel érkező javítások listáját publikálhatta saját játéka felületén.

Gorissen ki is maxolta a lehetőséget: ebben a listában részletezte szélsőjobbos, transzellenes nézeteit, durva szavakkal külön betámadva a népszerű transznemű streamert, Clara "Keffals" Sorrentit. Őt egy hónapja "fedezte fel" magának a Kiwi Farms nevű erőszakos alt-right fórum, melynek tagjai küldetésüknek tekintik, hogy rászálljanak a kiszemeltjeikre és addig zaklassák őket a neten (és ha kell, azon kívül is), amíg tönkre nem teszik az életüket. Keffalst addig doxxolták (közölték személyes adatait és jelentették fel kamu vádakkal mindenhol, ahol csak tudták), hogy még azt is elérték, hogy fegyverrel letartóztassa és megalázza a rendőrség; a nő és vőlegénye azóta is menekül a Kiwi Farms elől, még Kanadából is el kellett költözniük. Közben egyébként az oldal a napokban lekapcsolt, a Cloudfare nem volt hajlandó tovább tűrni rendszerében.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Visszatérve a Dominára: a hibajavítások közt "elrejtett" üzeneteknek természetesen semmi közük nem volt a játékhoz, ahhoz viszont elég volt, hogy a Steam felhasználói Gorissen és cége, a Dolphin Barn Incorporated ellen forduljanak, negatív értékelésekkel bombázva a játékot. 

Most pedig végképp eltűnt a játék a Steamről; az adatlapja elérhető, de nem vásárolható meg. Közölték azt is, hogy "minden üzleti kapcsolatot megszüntetnek a Dolphin Barnnal". Gorissen azonnal cancel culture-t kiáltott és azóta is szélsőjobbos fórumokon panaszkodik arról, hogy a Valve "eltörölte" őt, pedig dollármilliókat köszönhetnek neki.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)