Hirdetés

Eleinte még a Guitar Hero készítői is hülyeségnek tartották a gitár kontrollert

|

Ám aztán a kütyü működőképes változata sokak véleményét megváltoztatta.

Hirdetés

Habár jó néhány éve nem kapott már az új részt a 2008-ban elrajtolt Guitar Hero széria, azért volt olyan időszak, amikor kifejezetten népszerűek voltak ezek a ritmusjátékok, és világszerte rengetegen nyomkodták az éppen aktuális felvonáshoz tartozó műanyag gitárt. A különleges kontrollerhez valószínűleg már hozzászokott a legtöbb játékos, ám sok évvel ezelőtt még az első játék mögött álló stúdió fejlesztői sem voltak igazán elragadtatva a kütyütől.

A Vice egy érdekes cikket közölt a Guitar Hero történetéről, amiből sok más érdekesség mellett azt is megtudhattuk, hogy az első részt fejlesztő Harmonix csapat többsége eleinte hülyeségnek tartotta a gitár alakú kontrollert. Aztán később elkészült a kütyü egy korai, ám működőképes verziója, ami láttán számos munkatárs véleménye megváltozott. Egyébként a játékot korábban kiadó RedOctane már az első prototípustól kezdve el volt ragadtatva a gitártól.

Hirdetés

Egyébként az is érdekes történet, ahogy a két csapat sikerre vitte ezt az egész koncepciót, hiszen az Egyesült Államokban akkortájt nem voltak túl népszerűek a zenés játékok, illetve azok az alkotások, amelyekhez kellett valamilyen kiegészítő. Sőt, a külön periféria jelenléte gyakorlatilag egyszerre jelentett magasabb árat is, ráadásul a RedOctane nemcsak egy kicsi, de tapasztalatlan kiadó volt akkoriban. Ám mindezek ellenére a Harmonix beszállt a buliba, mivel a stúdió társalapítója és CEO-ja, Alex Rigopulos szerint úgy érezték, hogy pont egy ilyen játék megalkotására születtek.

A Harmonix fejlesztőinek 9 hónapjuk volt arra, hogy leszállítsanak egy teljes játékot, ez az időkorlát pedig bizony nyomot is hagyott a fejlesztésen. Azonban végül sikerült teljesíteni a feladatot, 2005 őszén megérkezett az első rész, ami nagyon rövid idő alatt sikeres lett, és így végül sok pénzt hozott a készítők konyhájára. Sajnos a nagy népszerűség nem tartott sokáig, de azért a Guitar Hero a mai napig egy elég ikonikus alkotásnak tekinthető.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)