Hirdetés

Életét vesztette az Ukrajnában folyó harcokban a S.T.A.L.K.E.R. és a Sherlock Holmes játékok egyik fejlesztője

|

Volodimir Ezhov önkéntesként csatlakozott a hazáját védő ukrán hadsereghez.

Hirdetés

Több mint tíz hónapja dúl már a szomszédunkban a háború, amit Oroszország indított Ukrajna ellen, ami közvetett módon a játékiparra is hatást gyakorolt. Természetesen nem mérhető össze az a kellemetlenség, amit az egyes projektek, mint például a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl vagy a Replaced csúszása okozott, a részben külföldre menekült, a munkájukat gyakran embertelen körülmények között (a polgári infrastruktúra célzott támadása miatt rendszeresek az áramkimaradások, akadozik a vízellátás és gond van a fűtéssel) is kitartóan folytató fejlesztők által megtapasztalt nehézségekkel.

Ráadásul sokuk - mint azt különböző ukrán fejlesztőcsapatok, mint a GSC Game World és a Frogwares beszámolóiból tudhatjuk - úgy döntött, hogy önkéntesként segíti hazája fegyveres erőit, van, aki például úgy, hogy harcolni ment a frontra. Utóbbiak közé tartozott Volodimir Ezhov, játékfejlesztő és e-sportoló is, aki korábban mindkét említett stúdiónál megfordult.

Hirdetés

December 22-én a Bahmut környéki harcokban (pillanatnyilag ez a front legforróbb szakasza) bekövetkezett haláláról fivére, Vjacseszlav tájékoztatta az UNIAN hírügynökséget. Volodimir részt vett a 2008-ban kiadott S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky munkálataiban (a Meduza azt írja, hogy állítólag róla mintázták a Freedom frakció vezetőjét, Lokit a későbbi S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyatban), mielőtt a Frogwareshez igazolt volna, ahol 2014 végéig maradt, és olyan játékok sikereihez járult hozzá, mint a World of Battles: Morningstar, a később a Focus Home kiadóval történt szakítást követően The Sinking City-vé átalakított Call of Cthulhu projekt, valamint a Sherlock Holmes: The Devil's Daughter.

Volt kollégái a Twitteren emlékeztek meg róla, tehetséges dizájnerként és producerként, valamint az emberek összehozásához kiválóan értő közösségi menedzserként lefestve őt. A 38 éves férfi két gyermeket hagyott hátra, ezért a Frogwares gyűjtést szervez számukra, hogy aki támogatná őket, megtehesse.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)