Hirdetés

Elkészült a Witcher világának legpontosabb térképe

|

Egyetemi hallgatók készítették el azt a térképet, ami a lehető legprofibb módon vázolja fel Andrzej Sapkowski világhírű szörnyvadászának világát.

Hirdetés

Andrzej Sapkowski kelet-európai motívumokkal teleszőtt fantasy világa napjaink egyik legnépszerűbbike, ami mostanra már nem csak a CD Projekt Red zseniális szerepjátékainak köszönheti a sikerét, hanem a Netflix tévésorozata révén is szélesebb közönséghez juthat el.

Egy ilyen kitalált univerzumban nagyon fontos, hogy ne csak a főbb cselekményszálak és szereplők, de az apró részletek is helyükre kerüljenek és konzisztensek legyenek egymással, mert ezek a kis ötletek fogják élettel telivé tenni az egyébként teljesen fiktív világot. Szerencsére Sapwkoski világa ilyen szempontból helyén van, és ha valaki összeszedi a darabokat, akkor aprólékos térképet vázolhat fel arról, hogy hogyan is néz ki a Kontinens mind domborzati, mind pedig közigazgatási szempontból.

Hirdetés

A Varsói Egyetem néhány lelkes hallgatója összeállt, hogy megalkossa a Witcher világának eddigi a legpontosabb térképét, ami annyira remekül sikerült, hogy a játékok hivatalos közösségi oldalán is megjelent:

Egyébként valóban nagyon szép munka lett, a jelölésrendszer valódi térképekről ismerős, ábrázolja a domborzatokat is és gyakorlatilag minden város és térség megjelenik rajta, amelynek az elhelyezkedését be lehet tájolni.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Azért is érdekes a térkép, mert ha összehasonlítjuk a játékbeli világtérképpel, akkor az egyes területek elhelyezkedése nagyjából helyén van, de a távolságok eléggé máshogy alakulnak, ami jól perspektívába helyezi, hogy mennyi időt spórolunk meg valójában a gyors utazás funkcióval.

Ha egyébként fel akartok zárkózni Witcher/Vaják fronton, akkor az alábbi maraton magyarázó sokat segíthet. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)