Hirdetés

Elnézést, az ön háztartásában akad legalább egy gamer?

|

Az Entertainment Software Association felmérése Amerikában azt mutatja, hogy immár lassan megkerülhetetlen tényező a videojáték a mindennapi életben.

Hirdetés

Már évek óta téma, hogy a videojátékok mikor válnak olyannyira a mainstream kultúra részéve, mint mondjuk a filmek és sorozatok, a zenehallgatás. Az ESA felmérése azt mutatja, hogy ez a nap óhatatlanul közeleg, illetve talán egyre magabiztosabban jelenthetjük ki, hogy már el is érkezett. A kutatás szerint ugyanis az amerikai háztartások 75 százalékában találni legalább egy gamert, ez nagyjából azt jelenti, hogy 214 millió olyan amerikai van, aki legalább egy órát játszik egy héten.

Hirdetés

A gyerekek, pontosabban a 18 év alattiak 70 százaléka játszik, de a felnőttek sem maradnak el ettől túlzottan, hiszen a 18 év fölöttiek 64 százaléka néz rendszeresen virtuális kalandok után.

Akik azt hiszik, hogy a videojátékok a gyerekeknek valók, azok kifejezetten tévúton járnak, ugyanis a játékosok átlagéletkora 35-44 év között mozog. A megkérdezettek 65 százaléka játszik más emberekkel, általában közeli baráttal vagy éppen párral. A játékosok 73 százaléka rendelkezik valamilyen konzollal és 43 százaléknak van kézikonzolja. 

Jó hír, hogy szülők 55 százaléka játszik videojátékokat a gyerekével, ami nagyon fontos lépés, hogy kialakítsák a megfelelő tartalomfogyasztási szokásokat. A legnépszerűbb műfajok, a casual-, az akció- és a lövöldözős játékok. A kutatásban résztvevők 79 százaléka mondta azt, hogy a szórakozás ezen formája számukra elősegítik a stressz levezetését.

Ha kíváncsiak vagytok a kutatás részleteire, akkor az Entertainment Software Association oldalán megtaláltok mindent.

Platformok: Android Google Stadia iOS Nintendo 3DS Nintendo Switch PC PlayStation 4 PlayStation 5 PlayStation Vita Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)