Hirdetés

Egy fogorvos 1 millió dollárt fizetett 40 ritka játékért

|

Eric Naierman rendesen bevásárolt a napokban.

Hirdetés

Ha lenne egy millió dollárom, valószínűleg másképp költeném el, de ha megvolna mindenem, és még azon felül egymillióm, lehet, hogy én is régi, ritka, tökéletes állapotú játékokat vennék belőle. Tök jó, ha az ember elmondhatja magáról, hogy gyűjteményében 40 igazi ritkaság is szerepel, nemde?

Hirdetés

A dél-floridai Eric Naierman 1,02 millió dollár kifizetésével a világ egyik legkiemelkedőbb videojáték-gyűjteményének tulajdonosa lett a napokban, ahogy arról a The Wasington Post beszámolt. A férfi Denverbe utazott, ahol három helyi gyűjtő 52 éven át gyűjtögetett kollekciójának darabjaira lehetett licitálni. A negyven, Naierman által beszerzett játék között szerepel az 1985-ös Golf, az 1986-os Balloon Fight és az 1986-os Gumshoe egyetlen ismert, bontatlan, matricázott példánya is, valamint az 1986-os Mario Bros. árkádos változata. Egyébként a fogorvos anno baseball kártyákkal kezdte a gyűjtést, de úgy látta, hogy ezek túl drágák, így áttért a videojátékokra. Régi álma volt a világ egyik legjobb kollekcióját összeállítani.

Valarie McLeckie, a Heritage Auctions videojátékokkal foglalkozó igazgatója elmondta, hogy egyre növekszik a kereslet az ilyen ritkaságok iránt, ezért másznak az egekbe az árak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)