Hirdetés

Ezek a leghülyébb videojátékos rekordok

|

A játékvilág bizonyos csúcsteljesítményeinél nem egyszerű eldönteni, hogy nevessünk rajtuk, vagy megemeljük kalapunkat.

Hirdetés

Ugyan rengeteg gamer van, akik mindenféle kompetitív hajlam nélkül, pusztán a történetet, a látványt vagy a különböző játékmechanikákat élvezve hódolnak ennek a csoda szép hobbinak, ám akárhogy is nézzük, a műfaj gyökerei bizony a pontszámok hajkurászásában keresendők, manapság pedig minden másnál többen gyűrik az online rivalizálásra kihegyezett modern címeket.

A videojátékok DNS-ébe kódolt kényszeres versengés remek példája, hogy mekkora sikert aratott a kétezres években bevezetett achievement-rendszer, amelynek legnehezebben megszerezhető jutalmairól néhány hónapja meséltünk nektek.

Most pedig ismét hoztunk egy válogatást, ám ezúttal az olyan játékos rekordokra koncentrálva, amelyek joggal illethetők a "fura", vagy egyenesen a "hülye" jelzővel. A lista tagjainak legtöbbje egyenesen a Guinness Rekordok Könyvéből származik, de akadnak kivételek is.

Hirdetés

A legnagyobb gólkülönbséggel behúzott FIFA 2013-as győzelem

Ha megengedtek egy személyes megjegyzést, e sorok írója minden bizonnyal a szerkesztőség, de talán az ország egyik legrosszabb FIFA játékosa is, akinek még normál nehézségi fokozaton is meggyűlik a baja a gépi ellenfelekkel. Ha valaki, így tehát én igazán értékelhetném azt a német srácot, aki 307 gólt vert a CPU-nak a FIFA 2013-ban, de inkább csak azt kérdezem, hogy vajon kellett-e ez a világnak?

A Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült Peter Hadler ugyanis az igazat megvallva alaposan megkönnyítette magának a dolgot: egy 90 perces mérkőzést játszott, amelyben az akkori Bajnokok Ligája-győztest, a Real Madridot terelgette egy másodligás angol formáció, a York City ellen. Hősünknek tehát nem kellett nagyon megerőltetnie magát, de annyit azért megadok neki, hogy így sem kevés az a 307 gól.

Minden idők legdrágább exkluzív csomagja, ami végül semmit extrát nem adott

Teljesen megértjük, ha téged is felpaprikázott, hogy az Activision teljes árú játékként dobta piacra a DLC-nek sem túl izmos Call of Duty: Modern Warfare III-at, vagy hogy fejcsóválva fogadtad, amikor a Rockstar közel 20 ezer forintért változtatások nélkül adta ki PS4-re és Switchre a 15 éves Red Dead Redemptiont, de még ezek az árazások sem voltak olyan bátrak, mint a Dying Light: The Following Spotlight Editioné.

Az alapjáték 2016-os DLC-jének különleges kiadásáért ugyanis 10 millió dollárt, vagyis kb. 3,6 milliárd forintot kértek, ami egy sor bónuszra jogosította fel a vásárlót a végül soha el sem készült (!) filmes adaptáció kapcsán: egy szinkronszerepre a produkcióban, profi színész - és kaszkadőrleckékre, privát lakókocsira a forgatáson stb. Azt nem tudjuk, hogy végül akadt-e olyan befektető, aki pénzt adott a Spotlight Editionért, és ha igen, visszakapta-e a pénzét Dying Light mozi beszántását követően.

A világ leghosszabb videojátékos tánca

A Just Dance széria valami olyasmi a ritmusjátékok piacán, mint a FIFA (pardon, EA Sports FC) a sportjátékoknál: egy régóta futó, megingathatatlannak tűnő franchise, aminek nem akad említésre méltó ellenfele a saját műfajában. A 2009-ben indult széria koronázott, vagyis hivatalosan is jegyzett királynője pedig nem más, mint az amerikai Carrie Swidecki, aki 138 órán és 34 percen át ropta egyhuzamban a Just Dance 2015-ben.

A "hülye" jelző ugyanakkor ennél a rekordnál nem igazán állja meg a helyét, hiszen ez fizikailag is megsüvegelendő teljesítmény, az általános iskolai tanárnő pedig a mozgás fontosságára is fel akarta hívni a figyelmet a csúcsdöntéssel. Ha valaki, ő tudja miről beszél, Swidecki ugyanis 34 kg súlyfeleslegtől szabadult meg különböző táncos játékokkal, amelyekben összesen 6 rekord fűződik a nevéhez.

Minden idők legrosszabb párbeszéde

Habár az évek során számos kiváló cím bizonyította, hogy ez a médium tökéletes történetmesélő lehet, még mindig tartja magát a sztereotípia, hogy a videojátékok B-filmes cselekményekkel és csapnivaló párbeszédekkel fárasztják a közönséget. Ennek persze olykor van némi alapja is, elég csak a tavalyi év egyik csúfos bukására, a Forspokenre gondolni, minden idők legrosszabb játékbeli dialógusának rekordját viszont nem Luminous Productions által elkövetett merénylet birtokolja, hanem a Resident Evil - nem túl meglepő módon. Igen, a Guinnessnél bizony van egy ilyen rekord is, amit a Capcom egyébként remek klasszikusa az alábbi mondattal érdemelt ki:

"Here's a lockpick. It might be handy if you, the master of unlocking, take it with you."

Az ide kattintva videós formában is megtekinthető idézetet szándékosan nem fordítottam le, mert úgy éreztem, hogy a magyarba való átültetés csak elvenni tudna a gagyiságából. A rekordok könyve végül különböző közönségszavazások és a szaksajtóban megjelent válogatások alapján adta a citrom-díjat a maga nemében legendássá vált mondatnak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az első videojáték, amit farkasként játszhattunk végig

Ha játékbeli farkasokról beszélünk, a legtöbbeknek valószínűleg a zseniális The Wolf Among Us főszereplője, Bigby Wolf ugrik be elsőként, a soron következő fura Guinness-rekord viszont szó szerint értelmezi a műfajt, és annak a címnek lett kiosztva, amely elsőként tette lehetővé, hogy egy canis lupus bőrébe, vagyis bundájába bújva toljuk végig a kampányt.

A megkérdőjelezhető jelentőségű cím birtokosa a Sanctuary Woods munkája, az 1994-es Wolf - igen, csak így simán, végtére is miért bonyolították volna túl a srácok? A játék Wikipedia-oldala alapján a korabeli kritikák pozitívan fogadták a szimulátorként bemutatott produkciót, amiben sandbox módban és küldetéseket teljesítve is róhattuk a vadont. A recept végül annyira bejött, hogy a következő évben egy oroszlános folytatást is kiadott a csapat, aminek a - kapaszkodjatok meg - Lion címet adták.

A cikk még nem ért véget, lapozz a második oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)