Hirdetés

Ezeket a fontosabb változtatásokat hozta a The Last of Us sorozat második része

|

Az évadnyitóhoz hasonlóan a második epizód kapcsán is összeszedtük, mi változott meg a The Last of Us sorozatban az eredeti játékhoz képest.

Hirdetés

Múlt héten szépen sorban végigmentünk a legfontosabb eltéréseken a The Last of Us sorozat első része és a játék eseményei között, most pedig már nézhető a folytatás, szóval ismét előszedtük az eredeti játékot, és összevetettük az adaptációval. Érdekes módosításokat léptek meg ismételten az alkotók, melyek egy része szorosan kapcsolódott a korábbi változtatásokhoz is.

Remélem mondanunk sem kell, hogy alább masszívan spoileres sorok következnek, szóval csak és kizárólag akkor folytassátok az olvasást, ha ez egyáltalán nem zavar benneteket, vagy pedig már ti magatok is megnéztétek az HBO Maxon futó The Last of Us széria legújabb epizódját.

Hirdetés

Minden baj forrása: Indonézia

Rögtön a nyitás meglehetősen ütősre sikeredett, megint jobban beleláthattunk abba, hogyan is indult el a cordyceps fertőzés, és gyakorlatilag egyértelművé vált, helyes volt a rajongók feltételezése. Sokan úgy gondolták ugyanis, hogy a liszttel áll összefüggésben a dolog, és most megtudtuk, valóban egy indonéz gabonafeldolgozó üzemben jelentek meg az első fertőzöttek. Egy helyi professzorasszony teljesen elborzadva vizsgálta meg az egyik első fertőzött tetemét, és mikor megtudta, hogy még többen is vannak, és elszöktek, arra a következtetésre jutott, hogy nincs más megoldás, le kell bombázni az egész várost. A gomba ellen ugyanis mint tudjuk nincs gyógyszer, nincs vakcina, itt az ember csak veszíthet. 

Felbukkannak a clickerek

Joel, Tess és Ellie közben folytatták útjukat Bostonon keresztül, eljutottak a múzeumba, majd a Massachusetts State House-ba, és bár visszaköszönt sok játékbéli elem, például a háztetőket összekötő pallók vagy a leengedhető létrák, az ilyen kikacsintások mellett azért bőven akadtak kisebb-nagyobb módosítások. A kis csapat például a múzeumban találkozott először a clickerekkel, míg a játékban már előbb is felbukkantak ezek az egyszerű fertőzötteknél jóval veszélyesebb lények. Láthattunk a múzeumban egy elárasztott részt, ami viszont pont, hogy csak később került elő a videojátékban. Mindenesetre remek poén volt, hogy itt Ellie simán átgyalogolt a derékig érő vízen (miután megjegyezte, hogy nem tud úszni), míg az eredeti játékban mindenféle fa alkalmatosságokon kellett Joelnek átszállítania a kis hölgyet a vizes részeken.

Nagyon fontos változás, hogy a játékban a FEDRA jelentette a fenyegetést már ekkor is, az ő lámpáik elől bujkáltak hőseink a múzeum felé tartva, a sorozatban viszont ezt teljesen kivágták. Kevésbé jelentős eltérés, hogy a játékban a bostoni szekvenciában nagyrészt éjszakai volt, míg a szériában végig fényes nappal.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Tess halála

A legnagyobb változások Tess halálához kapcsolódnak, és ezek azok, amik a legtöbbeket felháborították. A sorozatban és a játékban is a State House-ban áldozta fel magát a nő, de a körülmények teljesen átalakultak az adaptációban. Eredetileg itt a FEDRA katonái rohamozták meg az épületet, a sorozatban azonban a fertőzöttek rontottak rá a múzeumra. Mindez azért történt, mert mint kiderült, a föld alatt elképesztő távolságokig is elérhetnek a hosszú gombafonalak, amik valahogyan kommunikálni tudnak a fertőzöttekkel. Amikor tehát a State House-ban lelőnek hőseink egy ilyen lényt, a rátekeredő gomba "megüzeni" a többieknek, hogy indulhat a támadás, egészen pontosan ide kell jönniük az emberekért. 

Ez egy nagyon fura változtatás, hiszen míg a spórák kivezetése valóban realisztikusabbá, hihetőbbé tette a széria történetét, a gombák nagy "központi tudata" épp hogy fantasy irányba tolta el az egészet. Korábban egyébként egy félmondat erejéig Ellie azon is viccelődök, hogy ugye nincsenek olyan "szuperfertőzöttek", akik gombaspórákat szórnak az emberekre, Tess pedig nevetve jegyezte meg, nagyon reméli, hogy nincs.

Az epizód végén aztán Joel és Ellie elmenekül, Tess pedig feláldozza magát. A játékban mindez a képernyőn kívül történik, a FEDRA rohamot követően mi csak a puskaropogást halljuk. A sorozatban viszont végig kell néznünk, ahogy a fertőzöttek bejutnak az épületbe, egyikük pedig odalép a nőhöz, és a világ egyik legundorítóbb "csókjával" átnyomja gombafonalait Tess szájába. Az alkotók magyarázata szerint a fertőzöttek csak akkor harapnak, ha az áldozat ellenáll, Tess viszont itt meg sem moccant. Szerencsére azonban arra még pont volt elég ereje, hogy lángra lobbantsa az öngyújtójával a korábban kilocsolt benzint.

A játékban pontosan tudjuk, hogy Joel és Ellie útja innen Lincoln felé vezetett, ahol Bill-lel találkoztak. Most is hasonlóra számíthatunk, hiszen a második részben Tess kifejezetten arra kérte Joelt, vigye el a lányt Billhez és Frankhez. Nagyon fontos változtatás lehet viszont az, hogy a játékban Joel egy hulla mellett talál egy levelet, később pedig kiderül, hogy az illető nem más volt, mint Frank, Bill párja. Ez kimaradt a sorozatból, szóval itt is átgyúrják az alapokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)