Hirdetés

Ezért érdemes alaposan átolvasni a Baldur's Gate III végfelhasználói licencszerződését

|

A Larian Studios ismét megmutatta humoros oldalát, jópofa apróságot rejt az EULA.

Hirdetés

Egy szerepjátékban általában többféle módon is hozzájuthatunk a tapasztalati pontokkal és busás jutalommal kecsegtető küldetésekhez. Sok esetben egy a világban császkáló NPC bíz meg minket valamiféle feladattal, vagy éppen egy megszerzett tárgy indít el egy új küldetésláncot, de arra valószínűleg senki sem számított, hogy egy jogi szöveggel teli, általában gyorsan végigpörgetett írás is tartalmazhat egy különleges megbízást.

A Baldur's Gate III esetében viszont pont ez a helyzet, mivel a játék végfelhasználói licenszerződésének van egy olyan része, ami gyakorlatilag egy küldetéssel bízza meg a játékosokat. A szöveg alapján a szerződés elfogadásával a felhasználó azt is vállalja, hogy küld a Larian csapatának egy felvételt, amin énekkel, dallal, verssel vagy épp tánccal fejezi ki a Forgotten Realms iránti érdeklődését.

Hirdetés

Ám ha valaki nem hajtja végre a feladatot a szerződés elfogadását követő első három tél alatt, akkor meg kell válnia minden hírnevétől, vagyonától és esetleges hírhedtségétől is, amire a Guild of Great Genius alapítótagjaként szert tett.

Egyébként a játékosoknak abba is bele kell egyezniük, hogy a Larian Studios szabadon megoszthassa a beküldött felvételeket a közösségi oldalain, szóval a jelek szerint a belga stúdió nagyon kreatív megoldást talált arra, hogy rávegye a rajongókat a Forgotten Realms dicsőítésére.

Has anyone else read the EULA? I guess we'd all better get working on our chants! from r/BaldursGate3

A Baldur's Gate III már elérhető a Steamen korai hozzáférésen keresztül. Ti vállaljátok a küldetést?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)