Hirdetés

Ezért váltott méretet a Hold a GTA játékokban, ha meglőttük

|

Kiderült, mi volt az oka annak, hogy ezt a fura easter egget betették a játékokba.

Hirdetés

A Grand Theft Auto játékok tele vannak érdekes, olykor bizarr titkokkal - a Rockstar tesz azért, hogy a rajongók átfésüljék a hatalmas, gondosan megalkotott nyílt világokat. Még mielőtt a Chiliad-hegy rejtélye rabul ejtette volna a játékosokat a Grand Theft Auto V-ben, évekig azon pörögtünk, miért vált méretet a Hold, amikor mesterlövész puskával rálövünk. Persze az is kérdés lehet, hogy miért lövöldözi bárki a Holdat, de ez más lapra tartozik.

Az egykor a Rockstar Northnál dolgozó Obbe Vermeij megosztotta a holdas easter egg érdekes történetét.

Hirdetés

Vermeij még a Grand Theft Auto III-on dolgozott, amikor először szembesült azzal a problémával, hogy nem egyértelmű, mekkorának kell lennie az égitestnek. Kapott a grafikusoktól egy textúrát, amit ő elhelyezett az égen, szerinte normális méretben, úgy, hogy látható legyen éjszaka, azonban pár nap múlva néhány grafikus megjelent nála, és megkérdezték, nem tudna-e változtatni a Hold méretén.

Mivel páran nagyobbra vették volna, mások meg kisebbre, kitalálta a megoldást: pont a mesterlövész puskán dolgozott, ezért ezzel kötötte össze azt, hogy változtatható legyen a Hold mérete, így, gondolta, minden grafikus magának el tudja dönteni, melyik tetszik neki jobban, és nem őt nyomasztják, hanem majd később visszatérnek egy konklúzióval. Mivel az érintettek nem jelentkeztek nála a későbbiekben, a váltás lehetősége megmaradt, és a későbbi játékokból sem vették ki.

A cheat kódok sem csak jópofa extraként kerültek ám be, erről itt írtunk bővebben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)