Hirdetés

Az FBI letartóztatott egy fiatalt, aki több tucat swatting mögött állhat

|

A gyanúsított egy csoport tagja lehet, akik hamis bombatámadásokkal és swattingokkal vezetik félre a hatóságokat.

Hirdetés

A swatting az egyik legalávalóbb jelenség, ami a videojátékos társadalmat érinti: nem hogy nem vicces, egyenesen veszélyes, hogy egyes emberek ráhívják a rendőrséget játékostársaikra vagy streamerekre. Mi is többször számoltunk be ilyen esetekről, az egyik ilyen "poénkodásnak" halálos áldozata lett, elkövetőjét pedig 20 év börtönre ítélték. Ezúttal egy újabb hamis telefonálót kapcsoltak le, aki több ilyen bűntényt is elkövethetett az Egyesült Államokban és Kanadában. 

Hirdetés

Az előzetes letartóztatásban lévő John William Kirby Kelley egy olyan csoportnak lehet a tagja, akik szervezetten működnek, és kamu bejelentésekkel hívják rá a rendőröket streamerekre, újságírókra vagy állami tisztségviselőkre. Kelley-t a rendőrség fogta el, miután egy nem megfelelően titkosított hívásban azt állította, hogy bomba van az iskolájában. Ebből kiindulva a rendőrség végzést szerzett, amivel átnézték a gyanúsított telefonját és gépét, ahol megtalálták több korábbi hamis bejelentés gondos dokumentációját is. 

Többek között ez a csoport állhatott Andrea Rowenski swattingja mögött is. A kivonuló rendőrség kirángatta házából a lányt és édesanyját, aki pár héttel az eset után agyvérzést kapott, melyet Rowenski szerint a megrázkódtatás okozott, és soha nem épült fel belőle. A csoport többi tagja után folyik a nyomozás; az FBI azt feltételezi, hogy a swattingok nagy része mögött a még szabadlábon lévő illetők felelhetnek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)