Hirdetés

Fegyveres erők ébresztettek egy Twitch streamert, miután transzfób zaklatók ráküldték a rendőrséget

|

Sorrenti családja korábban megpróbálta figyelmeztetni a rendőrséget a swatting lehetőségére, de őket ez nem érdekelte.

Hirdetés

Augusztus 5-én Clara "Keffals" Sorrenti arra ébredt, hogy pisztolyt tolnak az arcába. Az otthonát megszállta a rendőrség, válaszul egy fenyegető e-mailre, amit elvileg ő küldött a szervnek. A valóság persze az, hogy Keffals swatting áldozatává vált. A támadás egy kampánysorozat része, amit transzfób személyek folytatnak a streamer ellen. Ezek az egyének már korábban elérték, hogy Kefflast letiltsák a Twitchről az oldal feljelentő rendszerének kihasználásával.

A londoni rendőrség (a kanadai Ontarioban) kapott egy emailt, miszerint valaki, aki Sorrentinek adta ki magát, azt állította, hogy van egy pisztolya, amivel lelőtte a saját anyját, és éppen arra készül, hogy bevonuljon a Városházára, és lelőjön ott minden cisznemű személyt. A levelet nyilván nem Keffals küldte, és bár azt ő sem tudja megmondani, hogy ki lehetett az elkövető, de szerinte az a közösség küldte azt, amelyik hadjáratot hirdetett ellene.

A korábbi zaklatások miatt Sorrenti családja már betelefonált a londoni rendőrséghez, hogy tegyék őt a potenciális swatting áldozatok listájára, de a kérést semmibe vették és lekezelték őket. A korábbi figyelmeztetések ellenére, a rendőrség teljes komolysággal fogadta az e-mailt, felfegyverkezve szálltak ki a házhoz, és mindent átvizsgáltak.

Hirdetés

Persze Keffals édesanyját sértetlenül találták, és egy darab lőfegyver sem volt a házban, de a család telefonjait és számítógépeit mégis elkobozták, és berángatták őket a rendőrségre. A helyzetet az is megnehezíti, hogy mivel elkobozták Keffals cuccait, így gyakorlatilag munkanélkülivé tették. A PC-je nélkül nem tud tartalmat gyártani, és a több ezer font értékű felszerelése még mindig ott ül a rendőröknél.

A letartóztatási folyamat pokoli volt Keffals elmondása szerint. Az egészet elindító e-mail mind a születési, mind a valódi nevét tartalmazta a lánynak, de a rendőrök folyamatosan a születési nevét használták, férfiként hivatkoztak rá, és amikor az édesanyját faggatták, akkor a "fiával kapcsolatos" ügyekről kérdezgették. Keffals elmondása szerint ez sikerrel megerősítette azokat az elméleteket, miszerint a rendőrök rettenetesen előítéletesek a transznemű személyekkel szemben.

"Segítség helyett a családomnak és én terrorizálásban volt részem. Meghurcoltak minket, amiért gyűlöletkeltés áldozataivá váltunk."

PC Gamernek küldött nyilatkozatában (amit később publikáltak is) Steve Williams rendőrfőnök elismerte, hogy kollégái nem a megfelelő módon jártak el Sorrenti megnevezésével és nemével kapcsolatban. Az e-mailt követő eljárás jelenleg felülvizsgálat alatt áll.

Keffalst és családját végül elengedték, de jelenleg gyanúsítottként tartják nyilván. Mivel most nem érzi biztonságban magát otthonában, ezért egy GoFundMe kampányt is elindított, hogy lehetősége legyen elköltözni, és jogi védelmet fogadni. A cikk írásának pillanatában már elég pénz jött össze a költözéshez, és az ügyvédi költségek fedezésére szánt alap is szépen növekszik.

"A támogatás elképesztő. Tényleg azt érzem, hogy mindenki összefogott, hogy segíthessen, miután látták az igazságtalanságot a történetemben. Még olyan személyek is kisegítettek, akik nem is nézik a tartalmaimat, és engem kifejezetten nem kedvelnek."

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A Twitch tiltása egyébként augusztus 2-án véget ért, és bár a két ügy között próbált streamelni párszor, jelenleg nem tudja, hogy mikor fog visszatérni az oldalra.

"Azért nincs túl sok ismert transz tartalomgyártó, mert előássák az adataikat, swattolják őket, és lekergetik őket az internetről. Ha több transz személyt szeretnétek látni az online terekben, akkor valahogyan támogatnotok kell őket, amikor a helyzet ilyen nehézzé válik."

Bármi is történik innentől, mi kitartást kívánunk Sorrentinek, és családjának. Reméljük, hogy rendeződik az életük, és hogy több atrocitást már nem kell majd elszenvedniük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)