Hirdetés

Bíróság előtt a FIFA Ultimate Team-érmékkel kereskedő hackerek

|

Egy hackercsapat több millió dollárt keresett a FIFA Ultimate Team módjának illetéktelen használatával, de miután lebuktak, nagy valószínűséggel bűnhődniük kell.

Hirdetés

Ugyan egyelőre nem bizonyított a bűnösségük, elég súlyos vádak miatt áll ma bíróság elé négy amerikai férfi. Az FBI szerint az Anthony Clark által vezetett négyfős hackerbanda súlyos dollármilliókkal károsította meg az EA-t, miután csalás útján tettek szert rengeteg, a FIFA 17-ben és a korábbi részekben felhasználható játékbeli fizetőeszközre, amit aztán valódi pénzért adtak el.

A vádirat szerint a csapat hamis jeleket küldött az EA szervereinek azzal az információval, hogy a kliensük épp befejezett egy meccset, amiért a FIFA 17 és az azt megelőző részek Ultimate Team módjában minden egyes alkalommal kaptak néhány érmét, amik új játékosok vásárlásához szükségesek. Mivel egyébként vagy rengeteg meccset kell végigjátszanunk, vagy nem kevés valódi pénz kell kifizetnünk, ha egy igazán erős csapatot szeretnénk, sokan vásárolnak ilyen érméket nemhivatalos viszonteladóktól, akik természetesen szintén nem legális forrásból szerzik be azokat.

Ilyen szolgáltatóknak adták el a hackelés útján szerzett érméket a most perbe fogott elkövetők is, akik becslések szerint így valahol 15 és 18 millió dollár közötti összegre tehettek szert 2013 óta. Az egyik csaló egyébként beismerő vallomást is tett még októberben, valószínűleg részben azért, mert az FBI megtalálta és le is foglalta az illegális tevékenységgel szerzett készpénzt és más javakat is, köztük egy Audi és egy Ford autót, több számítógépet és Xboxot is. Egy vallomás szerint ez utóbbi gépek fejlesztői változata segített a csapatnak még a FIFA 14 megjelenése után, hogy több hónapnyi munkával kialakítsák az Ultimate Team-érméket bányászó rendszert.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)