Hirdetés

FIFA 19 - az EA folyamatosan figyeli a Ronaldo-ügy alakulását

|

A kiadó még vár, mielőtt eltávolítaná a játék kiemelt helyeiről a szexuális erőszakkal vádolt focistát.

Hirdetés

A rendőrség a napokban nyitott meg egy nyomozást, melyben azt vizsgálják, valóban megerőszakolt-e 2009-ben Cristiano Ronaldo egy modellt Las Vegasban.

Hirdetés

Nem egyszer előfordult, hogy cégek már akkor azonnal elhatárolódtak színészektől, sportolóktól, amikor még csak felmerült a bűncselekmény gyanúja. 2015-ben az EA levette az NHL 16 borítójáról Patrick Kane-t, mivel ugyancsak erőszak miatt nyomoztak ellene. Az ügyet később bizonyítékok hiányában ejtették.

Az kiadó egyelőre nem tett drasztikus lépéseket a FIFA 19-ben, viszont folyamatosan figyeli az ügy alakulását. A cég egyik képviselője elmondta, elvárják a borítóra kerülőktől és a játékaik nagyköveteitől, hogy a cég értékeivel összeegyeztethető módon viselkedjenek.

Bár Ronaldo a borítón és a játékban még szerepel, a honlapról szeptember 30. óta fokozatosan, szinte mindenhonnan eltávolították. Valószínűleg ez addig így marad, amíg bebizonyosodik Ronaldo ártatlansága, ha pedig kiderül, hogy valóban történt erőszak, valószínűleg a játékban sem kap kiemelt helyet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)